FOLLOW US: facebook twitter

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιους και γιατί συμφέρει να τις καταθέσουν άμεσα

Ημερομηνία: 06-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Πάνω από 1.000.000 φορολογούμενοι πρέπει, για το δικό τους συμφέρον, να επισπεύσουν τη συμπλήρωση και υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, το αργότερο έως τα μέσα Ιουλίου.

Πρόκειται για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων οι οποίοι κατά τη διάρκεια του 2020 επλήγησαν οικονομικά από την πανδημία του κορωνοϊού και ως εκ τούτου εντάσσονται φέτος στους πλήρως απαλλασσόμενους από τα τεκμήρια διαβίωσης,

Για τους φορολογούμενους αυτούς ισχύει φέτος μια άκρως ευνοϊκή διάταξη, σύμφωνα με την οποία όλες οι οικονομικές ενισχύσεις που τους καταβλήθηκαν πέρυσι από το κράτος, για να αναπληρωθούν μερικώς ή και ολικώς οι εισοδηματικές απώλειες εξαιτίας της πανδημίας, δεν αποτελούν εισόδημα και δεν προσμετρώνται στα ετήσια εισοδήματά τους.

Συνέπεια της εφαρμογής της διάταξης αυτής είναι οι εν λόγω φορολογούμενοι, στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που υποβάλλουν φέτος, για το φορολογικό έτος 2020, να εμφανίζουν ποσά ετήσιων εισοδημάτων σημαντικά μειωμένα σε σύγκριση με πέρυσι.

Οι μειώσεις στα ετήσια εισοδήματα εκτιμάται ότι είναι τουλάχιστον 30% και σε πολλές περιπτώσεις φθάνουν ή και υπερβαίνουν το 50%.

Το ενδιαφέρον όμως είναι, ότι εξαιτίας αυτής της δραστικής μείωσης, πολλοί από τους εν λόγω φορολογούμενους θα καταστούν φέτος αυτόματα δικαιούχοι κοινωνικών επιδομάτων.

Ως εκ τούτου και προκειμένου να διασφαλίσουν άμεσα τη λήψη των επιδομάτων, θα πρέπει να επισπεύσουν την υποβολή των φετινών δηλώσεων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος