FOLLOW US: facebook twitter

Φόνος εν ψυχρώ για κτηματικές διαφορές στα Άσπρα Σπίτια – Νεκρός από πυροβολισμό ο 77χρονος Αναστάσιος Βέργος

Ημερομηνία: 30-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία, Νέα
Σοβαρά η σύζυγος του θύματος-Συνελήφθη άμεσα ο δράστης για το στυγερό έγκλημα –

Συγκλονισμένη είναι η Ηλεία από το άγριο έγκλημα που εκτυλίχθηκε χθες το πρωί στα Άσπρα Σπίτια Αρχαίας Ολυμπίας με δράστη έναν 68χρονο και θύμα τον 77χρονο Αναστάσιο Βέργο και αιτία τις μεταξύ τους κτηματικές διαφορές.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, ο 68χρονος περίμενε οπλισμένος με καραμπίνα και κρυμμένος πίσω από θάμνους τον 77χρονο και την 72χρονη σύζυγό του να μεταβούν στο κτήμα που καλλιεργούσαν στην περιοχή. Μόλις έφτασαν,  δεν τους άφησε να ξεκινήσουν γεωργικές εργασίες και αφού δεν αποχώρησαν από το σημείο, τους σημάδεψε με την καραμπίνα και πυροβόλησε αρχικά τον άτυχο Αν. Βέργο στο κεφάλι και στην κοιλιά, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα, και στη συνέχεια  την 72χρονη σύζυγό του στο στήθος και στα γόνατα, τραυματίζοντάς τη σοβαρά.

Στη συνέχεια επιχείρησε να διαφύγει παίρνοντας το τζιπ του θύματος, όμως στη διαδρομή συνάντησε τον 50χρονο γιο του Αν. Βέργου, ο οποίος οδηγούσε τρακτέρ και αμέσως αντιλήφθηκε ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει, διότι ο δράστης τον σημάδεψε με το όπλο. Για να αποφύγει πιθανό πυροβολισμό, εμβόλισε με το τρακτέρ το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα ο δράστης να εγκαταλείψει το όχημα και να διαφύγει πεζός με το όπλο προς το χωριό.

Μόλις ο γιος των δύο τραυματισμένων ανθρώπων έφτασε στο αγρόκτημα, κατάλαβε τι είχε διαδραματιστεί και ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διεκόμισε την 72χρονη μητέρα του στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, όπου και νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένη. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου κινήθηκαν αστραπιαία, εντόπισαν τον 68χρονο να περπατά στην είσοδο του χωριού με την καραμπίνα στον ώμο, με τρία φυσίγγια στη θαλάμη, και ζωσμένο με πλήρη φυσιγγιοθήκη και τον συνέλαβαν, ενώ κατέσχεσαν το κυνηγετικό όπλο και τα φυσίγγια.

Στο σημείο μετέβησαν επίσης ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Μαρτζάκλης, ο δ/ντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, Παναγιώτης Μάνδαλος, ο διοικητής της Ασφάλειας Πύργου, Χαρ. Πατσούρης αξιωματικοί της Ασφάλειας Πύργου και της Ήλιδας, καθώς και αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Ηλείας.

Εις βάρος του 68χρονου έχει σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και παραβίαση της νομοθεσίας περί όπλων. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας. Η προανάκριση διενεργείται από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου.

Η κτηματική διαφορά δράστη-θύματος ήταν ένα κτήμα που είχε νοικιάσει και καλλιεργούσε το θύμα στην περιοχή, όπως δήλωσε ο αδελφός του θύματος.

«Ο αδελφός μου τα τελευταία χρόνια είχε έρθει από την Αθήνα και ασχολούνταν με γεωργικές καλλιέργειες μαζί με τον γιο του. Το κτήμα το είχε νοικιασμένο από μια οικογένεια από την Πάτρα και το καλλιεργούσε. Είχε διαφωνία με τον δράστη, ότι το είχε νοικιάσει, ότι δεν ήταν όλο δικό του και τέτοια πράγματα», ανέφερε και πρόσθεσε ότι ο 68χρονος «έψαχνε τρόπο να πάει φυλακή. Ήταν διαρκώς με την γκρίνια και τη φοβέρα. Toν ξέρουμε χρόνια…».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος