FOLLOW US: facebook twitter

Φολέγανδρος: Το Λιμενικό επιχειρεί να «εξαφανίσει» δεκάδες πρόσφυγες

Ημερομηνία: 06-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Σε σκάφος του Λιμενικού έχουν μετεπιβιβαστεί οι 85 πρόσφυγες, ενώ έχουν συλληφθεί δύο αλλοδαποί ως διακινητές. Άγνωστο το πού θα μεταφερθούν.


Σε απόμερο σημείο της Φολεγάνδρου, το οποίο δεν είναι προσβάσιμο από πολίτες έχει μεταφερθεί από το Λιμενικό το ακυβέρνητο σκάφος στο οποίο επιβαίνουν 85 πρόσφυγες.

Η τελευταία εξέλιξη, σύμφωνα με πληροφορίες της efsyn.gr, είναι ότι οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν στο σκάφος ΠΑΘ 090, χωρίς, ακόμη, να έχει γίνει γνωστό πού θα μεταφερθούν. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ήδη συλληφθεί δύο αλλοδαποί ως διακινητές. Δεν υπάρχει ενημέρωση για το εάν έχει γίνει κάποια ενέργεια για να διαπιστωθεί εάν οι άνθρωποι αυτοί ζητούν άσυλο.

Το περιστατικό που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Κυριακής, είναι ένα από τα πάρα πολλά που καταγράφονται τον τελευταίο καιρό, επιβεβαιώνοντας τη σκληρή γραμμή της κυβέρνησης να «εξαφανίζει» ανθρώπους χωρίς να γίνονται καν οι απαραίτητες ενέργειες για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για αιτούντες άσυλο.

Εκτός αυτού, στελέχη του Λιμενικού «τραμπούκισαν», όπως καταγγέλλεται, πολίτη, η οποία τραβούσε φωτογραφίες. Της ζήτησαν να σβήσει το υλικό, ενώ της κατάσχεσαν και την κάμερα.

Σε ερώτηση της ίδιας γιατί το ακυβέρνητο σκάφος ρυμουλκείται προς άγνωστη κατεύθυνση, η απάντηση από το Λιμενικό ήταν ότι πρόκειται για κεντρική εντολή του υπουργείου.

Νωρίτερα, πληροφορίες ανέφεραν ότι ορισμένοι από τους επιβαίνοντες, οι οποίοι δεν έχει επιτραπεί να λάβουν καμία βοήθεια, ούτε νερό, πήδηξαν από το πλεούμενο, το οποίο φέρει γερμανική και ελληνική σημαία και βγήκαν στο νησί.

Δημοσιογράφος που βρέθηκε στο νησί, αφού δήλωσε την ιδιότητά του και επέδειξε την ταυτότητά του σε όργανο του Λιμενικού Σώματος, δεν μπόρεσε να μάθει πού ρυμουλκείται το σκάφος.

Το στέλεχος του Λιμενικού αρχικά του είπε ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για το περιστατικό, και έπειτα από τις επίμονες ερωτήσεις του, και σημειώνοντας ότι «όλοι όσοι είμαστε στην παραλία βλέπουμε τι συμβαίνει» απάντησε ότι «δεν γνωρίζω, δεν έχω ενημέρωση».

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος