FOLLOW US: facebook twitter

Παναγιώτης Φλεβοτόμος: Οριστικό λουκέτο στο λιανεμπόριο

Ημερομηνία: 11-01-2021 | Συντάκτης:
Του Παναγιώτη Φλεβοτόμου, ελεύθερου επαγγελματία Ηλεκτρολόγου Κτιριακών Εργων

Σε οριστικό λουκέτο οδηγείται το λιανεμπόριο μετά τα αλλεπάλληλα άνοιξε κλείσε τα οποία αποφασίζει η κυβέρνηση. Το παρατεταμένο lockdown έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες οι οποίοι αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν ακόμα και στα πάγια έξοδα τα οποία υπάρχουν στις επιχειρήσεις τους.

Ο κλάδος της εστίασης είναι εκείνος ο οποίος έχει πληγεί ίσως περισσότερο από κάθε άλλον. Την ίδια στιγμή πολλά από τα εμπορικά καταστήματα, έχουν υποστεί τεράστιο πλήγμα καθώς είναι σχεδόν αδύνατον να λειτουργήσουν με τη διαδικασία του click away.

Οι επιστρεπτεές προκαταβολές αποτελούν μορφή δανεισμού και όχι επιχορηγήσεις για τις επιχειρήσεις που θα κληθούν να επιστρέψουν μεγάλο μέρος των χρημάτων που έχουν ήδη λάβει, χρήματα με τα οποία αποπληρώνονται οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες των σημερινών κλειστών καταστημάτων.

Οδηγούμαστε σε μία εποχή όπου οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις θα οδηγηθούν αργά ή γρήγορα σε οριστικό κλείσιμο εάν άμεσα κυβέρνηση δεν λάβει μέτρα για τη στήριξή τους. Χιλιάδες επαγγελματίες αλλά και εργαζόμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας.

Απαιτείται να ληφθούν σήμερα από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, μέτρα ουσιαστικής στήριξης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων προκειμένου να μην ζήσουμε τριτοκοσμικές καταστάσεις με την οικονομία της χώρας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος