FOLLOW US: facebook twitter

Flamenco, αισθησιακό και εκρηκτικό γεμάτο πάθος!: Μάγεψαν στην Αμαλιάδα ο Ιάσονας Δαμιανός και οι Al Colpe

Ημερομηνία: 05-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός
Συνεπήρε το κοινό στον Πολυχώρο ο Αμαλιαδίτης χορευτής Ιάσονας Δαμιανός και το σχήμα Al Golpe σε μια μαγική μουσικοχορευτική παράσταση με άρωμα Ανδαλουσίας

Μια αισθησιακή, φλεγόμενη, εκρηκτική μουσικοχορευτική παράσταση flamenco που έφερε το όνομα ‘A TRES’ και που μάγεψε στην κυριολεξία το κοινό που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα του Πολυχώρου Ήλιδας, παρουσιάστηκε στην Αμαλιάδα το βράδυ της Τετάρτης από το σχήμα AlGolpe, με την είσοδο να είναι ελεύθερη για τους θεατές. Κορυφαίος χορευτής  της παράστασης ο καταγόμενος από την Αμαλιάδα χορευτής flamenco Ιάσονας Δαμιανός που δεν έκρυψε το τρακ και την συγκίνησή του για την πρώτη του καλλιτεχνική εμφάνιση στην γενέτειρα του, ευχαρίστησε τους συμπολίτες του που τον τίμησαν με την παρουσία τους καθώς και τον δήμο Ηλιδας για την πρόσκληση.  Μαζί με τον Ιάσονα Δαμιανό που είχε  επιμεληθεί  και την χορογραφία , ήταν ο Γιώργος Καραλής στην flamenco κιθάρα και η Cristina Rodriguez de Tovar  σε flamenco τραγούδι. Φιλικά συμμετείχαν στον χορό η Αγγέλα Κλιάφα και η Βασιλική Διαμαντοπούλου.

Για το φλαμένκο λένε ότι αν δεν το νιώθεις, δεν μπορείς να το χορέψεις και ο Ιάσονας όπως και οι χορεύτριες της παράστασης , το ένιωθαν βαθιά, με τα χτυπήματα των τακουνιών τους  στη σκηνή, γρήγορα, άγρια και μαζί πειθαρχημένα που ακούγονται σαν τον ήχο του τρυποκάρυδου, σε έναν χορό πάθους και δυναμισμού, δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα μαγική που ενισχύθηκε από τον θεαματικό φωτισμό και τα εντυπωσιακά κοστούμια.

Ήταν πραγματικά ένα ταξίδι συναισθημάτων  που κράτησε την ουσία του χορού, την ψυχή, μεταφέροντας τους θεατές στην Ανδαλουσία. Το σχήμα Al Golpe, μετά από ένα δεκαετές πέρασμα από την Ανδαλουσία, επισφραγίζει με την παράσταση A TRES τον απώτερο σκοπό της ομάδας που δεν είναι άλλος από τη διάδοση του μουσικοχορευτικού πλούτου της Ανδαλουσίας και του flamenco. Η μόνιμη προσκεκλημένη του σχήματος στο flamenco τραγούδι, Cristina Tovar από τη Σεβίλλη, έδωσε με το μοναδικό της ηχόχρωμα την επιθυμητή μορφή στο αποτέλεσμα: Χορός, κιθάρα και τραγούδι σε πλήρη και ουσιαστική συνύπαρξη.

Ο δήμαρχος Ηλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος καλωσόρισε τους καλλιτέχνες στην Αμαλιάδα και στον Πολυχώρο και έκανε ειδική αναφορά στον Ιάσονα Δαμιανό, έναν νεαρό καλλιτέχνη που με την πορεία του ως ηθοποιός και χορευτής τιμά τον τόπο του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος