FOLLOW US: facebook twitter

Financial Times: Οι Ρώσοι διπλωμάτες προσπάθησαν να παρέμβουν στο Μακεδονικό, δωροδοκώντας από την Αλεξανδρούπολη

Ημερομηνία: 14-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Σε αποκαλύψεις προχωρούν οι Financial Times για τους Ρώσους διπλωμάτες που απελάθηκαν από την Ελλάδα, κατηγορούμενοι πως προσπάθησαν να παρέμβουν και να ακυρώσουν την συμφωνία των Πρεσπών.

Η εφημερίδα αναφέρεται στους τρόπους που προσπάθησαν να το κάνουν αυτό, και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, ο «τόπος του εγκλήματος» ήταν η Αλεξανδρούπολη, καθώς εκεί υπάρχει και μια μικρή κοινότητα Ρώσων με ελληνικές διασυνδέσεις.

Σύμφωνα με τους FT, το σχέδιο περιλάμβανε υποκίνηση μεγάλων εντάσεων ενάντια στην συμφωνία, προκειμένου να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση και να την πάρει πίεση.

Γι αυτό, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, δωροδόκησαν και κινητοποίησαν τοπικούς αξιωματούχους, πολιτιστικούς φορείς, ακροδεξιές οργανώσεις και Μητροπολίτες, ακόμα και… στρατιωτικούς ώστε να αντιταχθούν στην συμφωνία.

Οι Ρώσοι διπλωμάτες κατηγορούνται ότι πλήρωσαν τις ακροδεξιές οργανώσεις δια μέσου ενός Έλληνα επιχειρηματία.

«Μπορείς να εξαγοράσεις μεγάλη στήριξη με 20.000-30.000 ευρώ στην Αλεξανδρούπολη όπου η ανεργία είναι υψηλή και οι νέοι άνθρωποι είναι εξοργισμένοι με τα πολιτικά κομματα» δήλωσε στους FT διπλωμάτης δυτικής χώρας.

Κατά τον ίδιο, η δράση των Ρώσων διπλωματών ήταν «μια εκλεπτυσμένη επιχείρηση που έγινε με το προπέτασμα των μακροχρόνιων πολιτιστικών δεσμών ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία και την κοινή θρησκευτική κληρονομιά».

Η υπόθεση άρχισε να αποκαλύπτεται όταν ένας Έλληνας αξιωματικός που δέχτηκε «κρούση» ανέφερε το περιστατικό στους ανωτέρους του.

Έτσι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, φτάσαμε στην απέλαση των διπλωματών.

Πηγή: tvxs.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος