FOLLOW US: facebook twitter

Φιλοξενία παιδιών σε Παιδικούς Σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ – Ξεκινούν την Παρασκευή οι αιτήσεις από την ΕΕΤΑΑ

Ημερομηνία: 05-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου, ξεκινούν οι αιτήσεις για δωρεάν φιλοξενία των παιδιών σε ιδιωτικούς και δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς στη νέα σχολική χρονιά μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ της ΕΕΤΑΑ.

Φέτος θα πραγματοποιηθεί μια και μόνη κατανομή, ώστε έως τις 15 Ιουλίου να οριστικοποιηθούν οι δικαιούχοι των vouchers και να μπορούν οι γονείς να κλείσουν θέση στο σταθμό της επιλογής τους.

Η ΕΕΤΑΑ καλεί κάθε ενδιαφερόμενη/ος για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα να συμπληρώσει και να υποβάλει σε ηλεκτρονική μορφή στον ιστότοπο της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr), την φόρμα «Αίτηση Συμμετοχής-Δήλωση», η οποία υπέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης.

Αντικείμενο της δράσης αποτελεί η παροχή στους ωφελούμενες/ους θέσης φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών και ατόμων με αναπηρία σε αντίστοιχες Δομές. Οι ωφελούμενες/οι επιλέγουν θέση σε Δομή αντίστοιχη εκείνης για την οποία έλαβαν «αξία τοποθέτησης» (voucher). Ειδικότερα:

Επιλέξιμες ενέργειες είναι:

α) η παροχή θέσεων φροντίδας βρεφών από 2 μηνών έως 2,5 ετών και νηπίων από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, όπως αυτή ορίζεται από το εκάστοτε ισχύον θεσμικό πλαίσιο, σε Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς αντίστοιχα,

β) η παροχή θέσεων φροντίδας παιδιών βρεφικής και προσχολικής ηλικίας από 8 μηνών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση και παιδιών με αναπηρία από 2,5 ετών έως 6,5 ετών, όπως αυτή ορίζεται από το εκάστοτε ισχύον θεσμικό πλαίσιο σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας,

γ) η παροχή θέσεων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών από 5 έως 12 ετών σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ),

δ) η παροχή θέσεων φροντίδας παιδιών με αναπηρία, εφήβων και ατόμων με νοητική υστέρηση ή/και κινητική αναπηρία σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜΕΑ).

Ωφελούμενα άτομα

1. Ωφελούμενες/οι της δράσης είναι: 

– Μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών ή/και

– Μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με Αναπηρία.

– Άτομα (γυναίκες και άνδρες), στα οποία έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια παιδιών.

– Άτομα που βρίσκονται σε χηρεία.

2. Οι ωφελούμενες/οι της δράσης θα πρέπει να πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:

– να είναι εργαζόμενες/οι (μισθωτές/οί, αυτοαπασχολούμενες/οι), ή

– να είναι άνεργες/οι οι οποίες/οι να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο. Τα έγγραφα δυνάμει των οποίων βεβαιώνεται η ιδιότητα του ανέργου προσδιορίζονται στην

Πρόσκληση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. προς τους δυνητικά ωφελούμενους.

3. Από όλες τις ως άνω κατηγορίες εξαιρούνται οι τακτικοί υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και υπάλληλοι μόνιμοι και αορίστου χρόνου των Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού).

Ενέργειες ωφελουμένων: 

Αφού λάβουν την «αξία τοποθέτησης» (voucher), οι ωφελούμενες/οι απευθύνονται για την εγγραφή σε οποιαδήποτε Δομή της επιλογής τους.

Κάθε Δομή μπορεί να δεχθεί αριθμό ωφελουμένων με «αξία τοποθέτησης» ίσο με τον αριθμό θέσεων της συνολικής δυναμικότητάς της.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος