FOLLOW US: facebook twitter

«Φιλόδημος», Ποτόκι και Καταραχίου στη συνεδρίαση της Κοινότητας Πύργου – Υπέρ των κινητοποιήσεων για την Πατρών-Πύργου

Ημερομηνία: 07-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Τα έργα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» και κατά πόσο αυτά θα εκτελεστούν μετά την κατάργηση του από την κυβέρνηση, το μείζον ζήτημα των δεματοποιημένων απορριμμάτων στο Ποτόκι αλλά και η αποκατάσταση των ζημιών στην παιδική χαρά του Επαρχείου, συζητήθηκαν προ ημερήσιας διάταξης μετά από εισήγηση του αντιπροέδρου Σπύρου Σιδηροκαστρίτη, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Κοινότητας Πύργου που πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σιδηροκαστρίτης, πρότεινε τη διατύπωση ερωτήματος προς τον Δήμο σχετικά με την τύχη των έργων που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» το οποίο η Κυβέρνηση κατήργησε. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχαν κατασκευαστεί δύο παιδικές χαρές και στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το 2020 είχαν εγγραφεί η αποκατάσταση του κτηρίου υπνωτηρίων Ο.Σ.Ε , του κολυμβητηρίου, η πρόσβαση ΑΜΕΑ στη θάλασσα, παιδικές χαρές κ.ά. Εκτός ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε επίσης το ζήτημα των δεματοποιημένων σκουπιδιών στο Ποτόκι και η από κοινού δράση των Συμβουλίων Κοινοτήτων που γειτνιάζουν με το Ποτόκι με σκοπό να ασκηθεί πίεση προς κάθε κατεύθυνση για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Τρίτο θέμα που συζητήθηκε ήταν η αποκατάσταση του φωτισμού και ζημιών της παιδικής χαράς Επαρχείου από την Κοινότητα Πύργου σε συνεργασία με τον Δήμο.

koinotita purgou kosmos

Στα τακτικά θέματα της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Συμβουλίου  Βασίλης Φάμελλος μετέφερε τα αιτήματα των κατοίκων του Καταραχίου και την αγανάκτησή τους για τη διαχρονική εγκατάλειψη-υποβάθμιση της περιοχής με σημαντικότερο εξ’ αυτών την ανάπλαση της κεντρικής ομώνυμης οδού. Επόμενο τακτικό θέμα ήταν το αίτημα προς τον δήμο για τη διάνοιξη-ολοκλήρωση του δρόμου που ενώνει το 6ο Δημοτικό Σχολείο με την οδό Πολυτεχνείου. Έναν δρόμο που χρησιμοποιούν καθημερινά πλήθος κόσμου, γονείς, μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου. Την εισήγηση επιμελήθηκε ο Θοδωρής Χριστόπουλος. Συζητήθηκαν επίσης η απότμηση πεζοδρομίου στις παρυφές της πόλης και η συμμετοχή της Κοινότητας στην κινητοποίηση της 25ης Φεβρουαρίου για τον δρόμο Πατρών- Πύργου! Το συμβούλιο τάχθηκε υπέρ των δυναμικών κινητοποιήσεων και έγιναν προτάσεις για δράσεις  και κλιμάκωση του αγώνα. Το συμβούλιο παρακολούθησαν και συμμετείχαν κάτοικοι της πόλης με σημαντική διαδρομή στα κοινά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος