FOLLOW US: facebook twitter

“Φιλί ζωής” η κρουαζιέρα για Κατάκολο και Ολυμπία!

Ημερομηνία: 16-06-2022 | Συντάκτης:

Αποβιβάστηκαν χθες πάνω από 5.000 επιβάτες στο λιμάνι που έζησε μέρες προ κορονοϊού


Ημέρες… δόξας λαμπρής και εποχές προ κορονοϊού, έζησε χθες το Κατάκολο με την άφιξη 3 μεγάλων κρουαζιερόπλοιων με Αμερικανούς πολίτες στην πλειοψηφία τους. Ο κόσμος που αποβιβάστηκε εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 5.000, που κινήθηκε μέσα στο Κατάκολο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, σε Πύργο και οργανωμένες εκδρομές προς την Ολυμπία, αποδεικνύοντας περίτρανα τη δυναμική του λιμανιού η οποία ενισχύεται διαρκώς με σημαντικά έργα και υπηρεσίες. Φαίνεται λοιπόν πως ο… γίγαντας της κρουαζιέρας ξυπνά ξανά, μετά τα δύο χρόνια απόλυτη σιωπής και απογοήτευσης λόγω πανδημίας και το λιμάνι Κατακόλου να μπορεί να διεκδικήσει και πάλι επάξια τις πρώτες θέσεις στην λίστα των μεγάλων τουριστικών λιμένων της χώρας!

Παράλληλα, επιβεβαιώνονται έτσι οι προβλέψεις που θέλουν τη φετινή σεζόν ως μια από τις καλύτερες σε επισκεψιμότητα στο λιμάνι του Κατακόλου, όπου οι αφίξεις αναμένεται να αγγίξουν ή πιθανόν και να ξεπεράσουν το 2019. Σε αυτό συμβάλλουν και οι αναβαθμισμένες υπηρεσίες που προσφέρει για πρώτη φορά το λιμάνι, που το καθιστούν πλέον έναν πιο ισχυρό πόλο της κρουαζιέρας.

Οι τουρίστες περιηγήθηκαν χθες στην περιοχή, προκαλώντας έναν “ντόρο” στην αγορά, αυξάνοντας την αγοραστική κίνηση κατακόρυφα στα καταστήματα του Κατακόλου και της Αρχαίας Ολυμπίας, που για πρώτη φορά την φετινή σεζόν είχαν την ευκαιρία να υποδεχθούν τόσο κόσμο, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που προτίμησαν να ξεναγηθούν και στην πόλη του Πύργου. Χαρακτηριστικά, το κόκκινο minibusέκανε χθες αρκετά δρομολόγια από το λιμάνι προς τον Πύργο, με περιήγηση των .τουριστών στο ιστορικό κέντρο της πόλης και στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Οι εικόνες των τουριστών, που πραγματικά κατέκλυσαν το λιμάνι, μόνο αισιόδοξα μηνύματα μπορούν να στείλουν για το μέλλον της κρουαζιέρας και της οικονομικής ενίσχυσης των επαγγελματιών, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα η κίνηση ήταν καθηλωμένη και η απογοήτευσή τους ήταν εμφανής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη φετινή σεζόν έχουν προγραμματιστεί 175 αφίξεις κρουαζιεροπλοίων, με τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο να μετρούν τις περισσότερες. Το γεγονός αυτό, θα οδηγήσει στην διεύρυνση της τουριστικής σεζόν που προέρχεται από την κρουαζιέρα και που σαφώς θα αποτελέσει σοβαρό παράγοντα στήριξης της τοπικής οικονομίας, αφού από την κρουαζιέρα επωφελούνται μια σειρά επιχειρήσεων διαφόρων κλάδων που εμπλέκονται με τον τουρισμό, τις μεταφορές και την εστίαση. Αποτελεί δίχως άλλο “φιλί ζωής” για την περιοχή μας και την τουριστική ανάπτυξη του τόπου που επλήγη σφόδρα τα δύο τελευταία χρόνια από τις συνέπειες του κορονοϊού. Να ελπίσουμε βεβαίως, οι εικόνες αυτές να επαναληφθούν καθ΄ ολη τη διάρκεια της σεζόν…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος