FOLLOW US: facebook twitter

Φιλαθλητικός: Ξεκινά η 2η Ανάβαση Λάλα με 61 συμμετοχές

Ημερομηνία: 30-10-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν την Κυριακή στην Αρχαία Ολυμπία εκεί όπου θα γίνει η “2η Ανάβαση Λάλα”. Ο αγώνας που διοργανώνει ο Φιλαθλητικός Όμιλος Πύργου και συγκεκριμένα το τμήμα ποδηλασίας του σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Πρόκειται για ένα εγκεκριμένο αγώνα που είναι κανονικά στο πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και ανήκει στην κατηγορία των Αναβάσεων. Δηλαδή μικροί σε χλμ. αγώνες που έχουν ως επί το πλείστον ανηφόρα. Η διαδρομή των 31 τελικά χιλιομέτρων, περιλαμβάνει την εκκίνηση από το Δημαρχείο στις 11π.μ. της Κυριακής και περνώντας από τα τούνελ περιφερειακά της Ολυμπίας ανηφορίζει από την διασταύρωση της Μιράκας προς το Λάλα όπου φέτος το διαπερνά (νέα, μεγαλύτερη διαδρομή) και τερματίζει λίγο πριν την διασταύρωση του Κούμανι. Η ομορφιά του τοπίου, ειδικά μετά το Πούσι, και το καλό οδόστρωμα θα αποζημιώσει και θα ενθουσιάσει τους συμμετέχοντες αθλητές αλλά και όσους παρακολουθήσουν τον αγώνα από κοντά.

Ο Φιλαθλητικός σε αυτόν τον αγώνα θα μετέχει με 8 ποδηλάτες, τους Κυριάκο Μικελόπουλο, Βασίλη Τσίγκριλα, Νίκο Χριστοδουλόπουλο, Ανδρέα Μπαντούνα, Γιώργο Μπουκάρα, Γιώργο Νικολακόπουλο, Κυριάκο Σιδηρόπουλο, και Γεωργία Κληρονόμου.
Οι απονομές των μεταλλίων στους νικητές μετά το πέρας του αγώνα θα πραγματοποιηθούν στο χωριό Λάλα όπου η τοπική κοινωνία αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την διοργάνωση. Στην εκκίνηση ο Δήμαρχος Ολυμπίας Κος Γεωργόπουλος θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό-καλωσόρισμα στους συμμετέχοντες-ποδηλάτες του αγώνα.
Οι συμμετοχές έφτασαν τις 61 από τα σωματεία Π.Ο. ΠΑΤΡΑΣ, Π.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, Π.Α.Σ ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΖΕΥΣ Π.Ο., ΘΗΣΕΑΣ Α.Ο., ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ, ΕΥΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, Π.Ο. ΤΡΙΠΟΛΗΣ, και Α.Σ. ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ενώ να σημειωθεί ότι υπάρχει και κατηγορία ΟΠΕΝ για ποδηλάτες χωρίς δελτίο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος