FOLLOW US: facebook twitter

FIFA: Τον Φεβρουάριο του 2021 το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων

Ημερομηνία: 18-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων που διοργανώνει η FIFA, αρχικά προγραμματισμένο για τον Δεκέμβριο, θα διεξαχθεί πλέον από την 1η έως την 11η Φεβρουαρίου στην Ντόχα του Κατάρ, όπως ανακοίνωσε η ανώτατη αρχή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Το τουρνουά συγκεντρώνει τους έξι πρωταθλητές κάθε ηπείρου απ’ όλο τον κόσμο, με την κάτοχο του Champions League Μπάγερν να είναι η πρώτη που έχει προκριθεί. Η προηγούμενη διοργάνωση ολοκληρώθηκε με την Λίβερπουλ να επικρατεί της βραζιλιάνικης Φλαμένγκο στον τελικό.

Η FIFA απέφυγε να τοποθετηθεί για το αν το τουρνουά που θα ακολουθήσει θα διεξαχθεί με την παρουσία θεατών σημειώνοντας μόνο ότι «σύμφωνα με το διεθνές πρωτόκολλο αγώνων η FIFA και η διοργανώτρια χώρα θα παρέχουν τις απαιτούμενες εγγυήσεις για την υγεία και την ασφάλεια όλων όσοι εμπλέκονται».

Ένα νέο διευρυμένο 24ων ομάδων Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο του 2021 στην Κίνα, αλλά η πανδημία του κορωνοϊού σε συνδυασμό με τις αναβολές μεγάλων διοργανώσεων όπως το Euro 2020 και το Copa America, το οποίο θα πραγματοποιηθεί έναν χρόνο αργότερα, οδήγησαν στην ματαίωση αυτού του σχεδίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος