FOLLOW US: facebook twitter

Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Ολυμπίας: Ξενάγηση στην έκθεση «Μαρμολύκεια» της Γεωργίας Καραχάλιου

Ημερομηνία: 01-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός
Φωτογραφίες: Δημήτρης Παπαϊωάννου
Αυλαία για το Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Ολυμπίας με την ανοιχτή συζήτηση για «Βάκχες» και «Λυσιστράτη»

Με την ανοιχτή συζήτηση με τους πολίτες, μια παρεμβατική δράση με τιτλο «Το Θέατρο των Πολιτών» που ξεκίνησε με τα δωρεάν εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες και είχε σαν θέμα τις παραστάσεις “Βάκχες” του Ευριπίδη και “Λυσιστράτη” του Αριστοφάνη, έριξε πρόωρα αυλαία την περασμένη Κυριακή το Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας.  Όπως είχε κάνει γνωστό το Φεστιβάλ, ακυρώθηκαν λόγω κορονοϊού οι δύο τελευταίες προγραμματισμένες παραστάσεις  «Μικρός οδηγός για υποψήφιους σχοινοβάτες» και «Antivirus», οι οποίες θα παρουσιάζονταν μέσα στην πόλη της Ολυμπίας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα που κάθονται, πίνακας και υπαίθριες δραστηριότητες

Τη συζήτηση συντόνισε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, σκηνοθέτης Θοδωρής Αμπαζής, ενώ όπως εξήγησε στόχος της ανοιχτής αυτής εκδήλωσης ήταν να μιλήσουν για τις δυο παραστάσεις, τις “Βάκχες” και την “Λυσιστράτη”,  να βρούν ομοιότητες και διαφορές στη σκηνοθετική προσέγγιση, να αναλύσουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά των παραστάσεων, να ανταλλάξουν απόψεις για τα έργα και τη χρησιμότητα της παρουσίασής τους.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα που κάθονται, πίνακας και υπαίθριες δραστηριότητες

Η συζήτηση είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς οι συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων ήταν και ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος όπως και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημήτρης Κωσταριάς, συμμετείχαν σε μια ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων και ταυτόχρονα αποκόμισαν βασικά μεθοδολογικά εργαλεία για την πληρέστερη εμπειρία θέασης μια θεατρικής παράστασης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του εστιατορίου Δήμητρα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα που στέκονται, παπούτσια, σαλόνι και εσωτερικός χώρος

Μετά την ανοιχτή συζήτηση, οι διοργανωτές και συνεργάτες του Φεστιβάλ, ο σκηνοθέτης Θοδωρής Αμπαζής, ο Δημήτρης Κωσταριάς, η εμψυχώτρια – θεατρολόγος Αγγελική Τόμπρου και η Ηρώ Ρήγα  επισκέφθηκαν την έκθεση Σκιάχτρου “Μαρμολύκεια” της εικαστικού Γεωργίας Καραχάλιου στην γκαλερί Orphee, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με την καλλιτέχνιδα και να περιηγηθούν σε όλους τους χώρους της γκαλερί όπου πέρα από τα σκιάχτρα, φιλοξενεί και πολλά από τα έργα της ζωγράφου. Μάλιστα ο κ. Αμπαζής εντυπωσιάστηκε από τα σκιάχτρα της Γεωργίας Καραχάλιου, χαρακτήρισε το θέμα πολύ πρωτότυπο και  συζήτησαν αρκετή ώρα για το πώς εμπνεύστηκε μια τέτοιους είδους καλλιτεχνική προσέγγιση. Να σημειώσουμε ότι η έκθεση «Μαρμολύκεια», παίρνει παράταση μιας εβδομάδας και θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως και την Κυριακή.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα που στέκονται

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος