FOLLOW US: facebook twitter

Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών σε Κουρούτα-Αμαλιάδα: Εντυπωσίασε το 20ο Σεργιάνι στην Παράδοση!

Ημερομηνία: 08-07-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτισμός

Με επιτυχία και πολύ κόσμο το διήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών σε Κουρούτα – Αμαλιάδα που διοργάνωσε Πολιτιστικός Όμιλος Αμαλιάδας ΟΙ ΡΙΖΕΣ

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο το 20ο Σεργιάνι στην Παράδοση, ένα πραγματικά εντυπωσιακό Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών που διοργάνωσε ο Λαογραφικός και Πολιτιστικός Όμιλος Αμαλιάδας ΟΙ ΡΙΖΕΣ, στην κεντρική πλατεία της Κουρούτας το Σάββατο και την Κυριακή στην πλατεία Αγίου Αθανασίου στην Αμαλιάδα, με την συνοδεία ζωντανής παραδοσιακής ορχήστρας με νταούλια, κλαρίνα και ζουρνάδες, με υπέροχες μοναδικές φορεσιές και χορούς.

Μια μεγάλη γιορτή , αφιερωμένη στην παράδοση, με ένα πλούσιο πρόγραμμα παραδοσιακών χορών και την συμμετοχή μιας πλειάδας κορυφαίων Πολιτιστικών και Λαογραφικών Συλλόγων από όλη την Πελοπόννησο και τα Ιόνια νησιά που χόρεψαν χορούς από την περιοχή τους, εντυπωσιάζοντας και τις δύο μέρες τους θεατές που κατέκλυσαν και την Κουρούτα και την Αμαλιάδα. Μετά από δύο χρόνια αυστηρών μέτρων και περιορισμών και οι χορευτικοί όμιλοι που συμμετείχαν , είχαν την ευκαιρία να ξαναζήσουν τη μαγεία, να χορέψουν και να τραγουδήσουν ασταμάτητα παραδοσιακούς χορούς που τόσο αγαπούν, να γλεντήσουν και να χειροκροτηθούν δυνατά από το υπέροχο κοινό που κατέκλυσε την Πλατεία και της Κουρούτας και της Αμαλιάδας δύο συνεχόμενες βραδιές. Γιατί αυτό που έλειψε από την ελληνική κοινωνία τα χρόνια της καραντίνας, ήταν το αυθεντικό παραδοσιακό γλέντι. Οι παραδοσιακοί χοροί είναι οι ρίζες μας, είναι η ταυτότητά μας, είναι επικοινωνία και έκφραση. Είναι τέχνη και η γέφυρα που ενώνει το χθες με το σήμερα. Και αυτό το απέδειξαν περίτρανα όλοι οι συμμετέχοντες στο Σεργιάνι στην Παράδοση σε δυο κορυφαίες μουσικοχορευτικές παραστάσεις που αποτυπώνουν με όσο το δυνατόν γίνεται καλύτερο τρόπο τους χορούς, τις μουσικές, τις φορεσιές, το ύφος του χθες.

Τα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών Κουρούτας- Αμαλιάδας πέραν του Πολιτιστικού Ομίλου Αμαλιάδας ΟΙ ΡΙΖΕΣ που είχε την διοργάνωση η οποία ήταν κατά γενική ομολογία άψογη, ήταν: , του Πολιτιστικού Συλλόγoυ Κορινθίων “Η ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ”, του Παγκαλαβρυτιανού Συλλόγου Πατρών, του Λαογραφικού Συγκροτήματος Μεγάρων, του Μορφωτικού Συλλόγου Μεσσηνίας – Καλαμάτας του Λυκείου Ελληνίδων Πατρών, του Πολιτιστικού Οργανισμού δήμου Πατρέων, του Χορευτικού Λαογραφικού Συλλόγου Μεσολογγίου ΤΟ ΧΟΡΟΤΕΧΝΗΜΑ”, ΤΟΥ Μουσικοφιλολογικού Ομίλου Καρυάς Λευκάδας “Ο ΑΠΟΛΛΩΝ”, του Πολιτιστικού Συλλόγου Πικερμίου “ΤΟ ΔΙΝΟΘΥΡΙΟ” και του του Ελληνικού Κέντρου Λαογραφικών Μελετών Κέντρου Αθήνας.

Ο Λαογραφικός και Πολιτιστικός Όμιλος Αμαλιάδας ΟΙ ΡΙΖΕΣ, ευχαριστεί θερμά – όπως αναφέρει- τους συμμετέχοντες συλλόγους, τα μέλη του αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους που τίμησαν με την παρουσία τους το 20ο ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ και αναφέρει:

«Αν νιώθεις περηφάνια για τους προγόνους σου, μη στερήσεις αυτή τη δυνατότητα και από τους απογόνους σου»

~Κικέρων 106-43 Π.Χ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος