FOLLOW US: facebook twitter

Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Αμαλιάδα: «Σοσιαλισμός για να νικήσει η ζωή»

Ημερομηνία: 25-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα
-Το Σάββατο και στον Πύργο με πλούσιο καλλιτεχνικό μουσικό πρόγραμμα

Με το σύνθημα «Σοσιαλισμός, για να μπορούμε να «ανασαίνουμε, για να νικήσει η ζωή», πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Δημαρχείου- στη γνωστή Σκακιέρα- το Φεστιβάλ της ΚΝΕ Οδηγητή στην Αμαλιάδα.

Στόχος της φετινής διοργάνωσης ήταν να χαρίσει μία διέξοδο “για να μπορούμε να ανασαίνουμε, γιατί το σύστημα αυτό προκαλεί πόνο και ασφυξία” τόνισαν οι ομιλητές προσθέτοντας: “Για να μπορούμε να παλεύουμε, γιατί η νέα επίθεση που ξετυλίγεται στα δικαιώματά μας με αφορμή την πανδημία, ήρθε για να μείνει και να κάνει τη ζωή μας ακόμα πιο δύσκολη. Για να ανοίξουμε το δρόμο για τη νέα κοινωνία που είναι ρεαλιστική στο σήμερα, τον σοσιαλισμό, μία κοινωνία όπου η αντιμετώπιση των πανδημιών δεν θα είναι «ατομική ευθύνη» μονάχα, αλλά κυρίως ευθύνη του ίδιου του κράτους και ενός δωρεάν και πλήρως εξοπλισμένου και επανδρωμένου συστήματος υγείας. Για μία κοινωνία χωρίς ασφυξία για τη ζωή μας και τα όνειρά μας, η οποία θα δίνει τέλος σε όλα τα βαρίδια του καπιταλισμού όπως οι κρίσεις, η ανεργία, οι πόλεμοι και η προσφυγιά”.

Εκδηλώσεις στον Πύργο

Εξάλλου το Σάββατο 29 Αυγούστου θα διεξαχθεί η κεντρική εκδήλωση στο πλαίσιο του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» και στον Πύργο, στις 8.30 το βράδυ στην κεντρική πλατεία.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Συναυλία με νεανικό συγκρότημα με τους Νίκο Ηλιόπουλο και Γιώργο Νικολόπουλο.
  • Ομιλία από την Κωνσταντίνα Τσιουπρά, μέλος του γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Συναυλία με τους BANDA MORENA.
  • Αφιέρωμα στο λαϊκό-ρεμπέτικο τραγούδι με τον Μάριο και την Μαρίνα.

Στον χώρο θα υπάρχει έκθεση με θέμα «Αλήθειες και ψέμματα για τον σοσιαλισμό» καθώς και έκθεση βιβλίου της Σύγχρονης Εποχής .

Στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Αυγούστου τουρνουά μπάσκετ 3on3 στο Πελόπιο στον χώρο του λυκείου. Ώρα έναρξης 18:30.

 

Στις εκδηλώσεις θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας και αυτοπροστασίας (καθήμενοι συμμετέχοντες, μάσκες, τήρηση αποστάσεων, αντισηπτικά, απολύμανση αντικειμένων, κλπ.).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος