Δυο εκδηλώσεις για παιδιά και νέους την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στη Γαστούνη από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας και τον Δήμο Πηνειού


Με μια διπλή δράση, που περιλαμβάνει προβολές και εργαστήρια της Camera Zizanio, αλλά και έναν ανοιχτό και ελεύθερο διάλογο με τους νέους, ολοκληρώνονται το απόγευμα της Παρασκευής 23 Ιανουαρίου στο Κουρβισιάνειο Πνευματικό Κέντρο Γαστούνης οι εκδηλώσεις του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, που πραγματοποιούνται για τους μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της πόλης.

Η πρώτη εκδήλωση ξεκινά στις 18:00 και απευθύνεται σε παιδιά δημοτικών σχολείων και τις οικογένειές τους. Στο πρώτο μέρος θα προβληθούν μερικές από τις πιο διασκεδαστικές και ευρηματικές ταινίες μικρού μήκους που έφτιαξαν παιδιά της ηλικίας τους, ενώ στο δεύτερο μέρος, με εμψυχώτρια το στέλεχος του Φεστιβάλ Νατάσα Σκουμπούρη και με τη βοήθεια του Animation Box, θα μπουν λίγο πιο μέσα στη διαδικασία του σινεμά, βλέποντας στην πράξη, με παιχνίδια και πειραματισμούς, πώς δημιουργούνται τα αγαπημένα τους κινούμενα σχέδια με την τεχνική του stop-motion.

Η δεύτερη εκδήλωση ξεκινά στις 20:00 και απευθύνεται σε εφήβους. Στο πρώτο μέρος θα προβληθούν μερικές από τις καλύτερες ταινίες της πρόσφατης Camera Zizanio που μιλούν για όλα όσα απασχολούν τους εφήβους σήμερα, μακριά από φίλτρα και στερεότυπα. Στο δεύτερο μέρος το λόγο παίρνουν οι νέοι σε έναν ανοιχτό και ελεύθερο διάλογο με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Camera Zizanio Μανώλη Μελισσουργό.  Δίνοντάς τους το βήμα, το Φεστιβάλ τους παροτρύνει να ανταλλάξουν απόψεις και να μιλήσουν ελεύθερα για ό,τι τους προβληματίζει ή τους ανησυχεί, ενώ παράλληλα επιθυμεί να τους δώσει ερεθίσματα ώστε να ανακαλύψουν τον τρόπο να εκφραστούν μέσα από τη δύναμη της εικόνας και –γιατί όχι;– να αποτελέσουν τους δημιουργούς της επόμενης χρονιάς!

Οι εκδηλώσεις οργανώνονται σε συνεργασία με τον Δήμο Πηνειού.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στη βάση Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης και ενισχύεται από τη Βουλή των Ελλήνων, το Creative Europe / Media, το ΕΚΚΟΜΕΔ, την ΕΡΤ (που είναι και Χορηγός Επικοινωνίας) και τους δήμους Πύργου και Ήλιδας