FOLLOW US: facebook twitter

Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας: Μια ανάσα πολιτισμού

Ημερομηνία: 10-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Ύστερα από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα “πολιτιστικής ανομβρίας”, το προσεγμένο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας, προσφέρει μια “ανάσα δροσίας”. Το πρώτο δροσερό αεράκι το φέρνουν οι “Ιππείς”.

Επίσημη πρώτη, του Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας, έγινε την Πέμπτη 8 Ιουλίου, με την παράσταση Ιππείς του Αριστοφάνη, από το Εθνικό θέατρο. 30 χρόνια μετά το τελευταίο τους ανέβασμα, οι Ιππείς κάλπασαν στο Αρχαίο Θέατρο της Ήλιδας. Μια κωμική πολιτική αλληγορία, κοντά στο σήμερα, με έντονα μηνύματα για κοινό, αλλά ακόμη και για τους ίδιους τους ηθοποιούς. Η σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου, αλλά και οι καταπληκτικές ερμηνείες, δημιούργησαν στους θεατές όμορφα συναισθήματα. Ευχάριστη έκπληξη, αποτέλεσε, η ερμηνεία του Πάνου Μουζουράκη ως Δημοσθένη.

Το πλούσιο πρόγραμμα όμως δεν σταματά εδώ. Την σκυτάλη παίρνει, την Παρασκευή 23 Ιουλίου, ο “Οθέλλος” του Σαίξπηρ. Η σκηνοθεσία και διασκευή ανήκει στους Αιμίλιο Χειλάκη και Μανώλη Δούνια. Στον ομώνυμο ρόλο, του Οθέλλου, είναι ο Γιάννης Μπέζος.

Σημαντική είναι η συμβολή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας και του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νίκου Κοροβέση για την υλοποίηση του 31ου Φεστιβάλ της Αρχαίας Ήλιδας, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει υψηλού επιπέδου παραστάσεις σε ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία της Ηλείας.

Το πλέον ευχάριστο είναι, πως όλα τα μέτρα τηρήθηκαν. Δείγμα του πόσο μεγάλη ανάγκη έχει το θεατρόφιλο κοινό, αλλά και όλος ο κόσμος, για ζωντανά θεάματα. Με συνέπεια στα μέτρα, αλλά και με μεγάλη ευθύνη απέναντι στο κοινό, αλλά και στον πολιτισμό, το Φεστιβάλ της Αρχαίας Ήλιδας θα συνεχιστεί εως και τις 27 Αυγούστου, που θα “ρίξει” αυλαία, με την παράσταση: Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου.

Ευκαιρία λοιπόν να ευχαριστηθούμε το θέατρο! 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος