FOLLOW US: facebook twitter

Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας: Θέατρο των Πολιτών – Ο λόγος στους θεατές

Ημερομηνία: 23-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας, στο πλαίσιο των παρεμβατικών του δράσεων, που ξεκίνησαν με τα δωρεάν εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση με πολίτες, με θέμα τις παραστάσεις “Βάκχες” του Ευριπίδη και “Λυσιστράτη” του Αριστοφάνη. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, σκηνοθέτης-συνθέτης, Θοδωρής Αμπαζής.

Ο στόχος είναι να μιλήσουμε για τις δυο παραστάσεις, να βρούμε ομοιότητες και διαφορές στη σκηνοθετική προσέγγιση, να αναλύσουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των παραστάσεων, να ανταλλάξουμε απόψεις για τα έργα και τη χρησιμότητα της παρουσίασής τους σήμερα.

Προσκαλούμε όλους όσους, έχοντας δει τις παραστάσεις, ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε μια ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων και ταυτόχρονα να αποκομίσουν βασικά μεθοδολογικά εργαλεία για την πληρέστερη εμπειρία θέασης μια θεατρικής παράστασης.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στον περιβάλλοντα χώρο του εστιατορίου Δήμητρα, την Κυριακή 23 Αυγούστου, στις 19:00, στην Αρχαία Ολυμπία. Είσοδος ελεύθερη.

*photo by: Papaioannou Dimitris

**poster by: Angelos Theodoropoulos


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος