FOLLOW US: facebook twitter

Ν. Φαρμάκης στο Π. Σ.: «Αποτελεσματική και μακροχρόνια αντιπλημμυρική θωράκιση – Μελέτη 1,8 εκ. ευρώ για αντιπλημμυρικά στην Ηλεία

Ημερομηνία: 27-02-2020 | Συντάκτης:

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε τέσσερις εισηγήσεις του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη για την εκπόνηση μελετών – και την ωρίμανση των σχετικών έργων που θα ενταχθούν στην επόμενη προγραμματική περίοδο – στις τρεις περιφερειακές ενότητες, συνολικού προϋπολογισμού, 6,65 εκατομμυρίων ευρώ, που θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σε ότι αφορά τον νομό μας,  η μελέτη αφορά την  Οριοθέτηση – διευθέτηση σε υδατορέματα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Ειδικότερα η μελέτη είναι προϋπολογισμού 1,8 εκατομμυρίων ευρώ και περιλαμβάνει τα ακόλουθα υποέργα: 1. Οριοθέτηση – διευθέτηση στον ποταμό Ενιπέα (προϋπολογισμός 940.000 ευρώ) και 2. Διευθέτηση ποταμού Πηνειακού Λάδωνα κα οριοθέτηση τμήματος αυτού (προϋπολογισμός 860.000  ευρώ).

Στόχος της μελέτης είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος των συχνών πλημμυρικών γεγονότων στις παρόχθιες εκτάσεις των αναφερομένων ποταμών μέσω του σχεδιασμού και μελέτης των κατάλληλων τεχνικών έργων διευθέτησης κοίτης επαρκούς για την ασφαλή και αποτελεσματική παραλαβή των πλημμυρικών παροχών και την αντιπλημμυρική θωράκιση των αντίστοιχων παρόχθιων περιοχών της ΠΕ Ηλείας, που χαρακτηρίζονται από ανεπτυγμένες ανθρωπογενείς δραστηριότητες και στις οποίες υφίσταται δυνητικά υψηλός κίνδυνος πλημμύρας. Το αποτέλεσμα της μελέτης θα είναι η εξαγωγή των αναγκαίων στοιχείων για την προετοιμασία, κοστολόγηση και εν γένει ωρίμανση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στις περιοχές που διαρρέουν οι αναφερόμενοι ποταμοί.

Στη δήλωση του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης ανέφερε μεταξύ άλλων στην εισήγησή του ότι  «Η θωράκιση της Δυτικής Ελλάδας από πλημμυρικά φαινόμενα δεν μπορεί να συνεχίσει να αντιμετωπίζεται αποσπασματικά, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να υπάρχει ανάγκη πρόσκαιρης επούλωσης των πολύχρονων ανοικτών πληγών, χωρίς όμως να υπάρχει μόνιμη και αποτελεσματική θεραπεία. Η σημερινή περιφερειακή Αρχή δεν φοβάται να μπει στα βαθιά. Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε οριστικό τέλος στις μεγάλες αδυναμίες του χθες, προχωρώντας στην υλοποίηση έργων μακροχρόνιας αντιπλημμυρικής προστασίας, ουσιαστικής διαφύλαξης των πολιτών και των περιουσιών τους, αλλά και ενίσχυσης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του τόπου μας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος