FOLLOW US: facebook twitter

Ν. Φαρμάκης: «Παραμένουμε σε επιφυλακή και ετοιμότητα»

Ημερομηνία: 30-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική
Σύσκεψη της Συντονιστικής Ομάδας Διαχείρισης των επιπτώσεων της πανδημίας της Π.Δ.Ε.

«Δεν επιτρέψαμε στον ιό να μας νικήσει την περασμένη άνοιξη, δεν θα του επιτρέψουμε να μας νικήσει ούτε και τώρα, που είμαστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι αλλά και πολύ καλύτερα συνειδητοποιημένοι» τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που συγκάλεσε σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020, της Συντονιστικής Ομάδας Διαχείρισης των επιπτώσεων του COVID-19, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η Συντονιστική Ομάδα συνεδρίασε με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να κάνει αποτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, λόγω της επανεμφάνισης κρουσμάτων, αλλά και να συντονίσει τη δράση της ενόψει της συνέχειας της θερινής σαιζόν.

Στο πλαίσιο αυτό, ο μηχανισμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ αποφασίστηκε να ενταθούν οι έλεγχοι καθώς και οι προσπάθειες ενημέρωσης των επαγγελματιών, των πολιτών και των επισκεπτών της περιοχής, στην κατεύθυνση χρήσης της μάσκας και τήρησης των όρων υγιεινής. Επίσης, αποφασίστηκε να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση των δομών και υπηρεσιών της Περιφέρειας με υλικά ατομικής προστασίας και υγιεινής.

«Περάσαμε με μεγάλη επιτυχία τον πρώτο και πιο δύσκολο κάβο. Η επανεμφάνιση κρουσμάτων σε μία κοινωνία που είναι ανοικτή και σε μία χώρα που δέχεται επισκέπτες, είναι μάλλον κάτι το αναμενόμενο. Όμως, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, είμαστε υποχρεωμένοι να παραμείνουμε σε ύψιστη επιφυλακή και να φροντίσουμε, ώστε η κοινωνία μας να αντιληφθεί πως ο ιός δεν νικήθηκε ακόμα. Είναι εδώ και μας απειλεί. Γι’ αυτό και οφείλουμε συνεχή προσήλωση στα απλά μέτρα ατομικής προστασίας, καθώς και υψηλό αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης» υπογράμμισε ο κ. Φαρμάκης, προσθέτοντας πως η Περιφέρεια, από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας συνεργάζεται άριστα με τους αρμόδιους  υγειονομικούς φορείς του κράτους και της περιοχής, ενώ βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» της αρωγής ευπαθών κοινωνικών ομάδων και ενημέρωσης του πληθυσμού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΠΔΕ, Γιώργος Σύρμος, ο  Γενικός Διευθυντής της Περιφέρειας, Κωνσταντίνος Κόλλαρης, ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Θεόδωρος Λάμπος και ο Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, Νικόλαος Γυφτάκης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος