FOLLOW US: facebook twitter

Φαρμάκης για Πατρών-Πύργου και Νομική Πατρών

Ημερομηνία: 09-08-2019 | Συντάκτης:
-Τι ανέφερε στις τοποθετήσεις του στο Συμβούλιο ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας

Δεσμευτικό οδικό χάρτη με ενέργειες και χρονοδιάγραμματα που θα διασφαλίζουν την έγκαιρη ολοκλήρωση της Πατρών-Πύργου τόνισε ότι θα διεκδικήσει από το υπουργείο Υποδομών ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά την προχθεσινή του τοποθέτηση στο περιφερειακό συμβούλιο.

Ο κ. Φαρμάκης ανέφερε ότι η Πατρών-Πύργου είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα υποδομής της Δυτικής Ελλάδας και σίγουρα το σημαντικότερο για την Ηλεία. Ωστόσο, επεσήμανε πως όσοι συνέργησαν ή συναίνεσαν στην κατάτμησή του δεν πρέπει να καμώνονται τώρα τους ανησυχούντες, εκφράζοντας εκ νέου τη βούλησή του, ως επόμενος Περιφερειάρχης, να διεκδικήσει δεσμεύσεις με περιεχόμενο.

«Αναμένουμε σαφείς και ρεαλιστικές εξαγγελίες από τον αρμόδιο υπουργό, υπενθυμίζοντας πως τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Δεν είμαστε εδώ με κρυφές ατζέντες, ούτε για να βάλουμε πλάτη για κανέναν. Είμαστε εδώ με τον θεσμικό μας ρόλο που δεν είναι άλλος από την υπεράσπιση των συμφερόντων των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας και μόνο αυτών» τόνισε ο κ. Φαρμάκης, σημειώνοντας πως θα σταθεί στο πλευρό του απερχόμενου Περιφερειάρχη εάν πετύχει συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, κάτι που άλλωστε θα επιδιώξει και ο ίδιος αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Σε ό,τι αφορά τη Νομική Πατρών και την απόφαση της απερχόμενης περιφερειακής αρχής για τη χρηματοδότηση κατασκευής νέου κτιρίου με 5,5 εκατ. ευρώ, ο νέος περιφερειάρχης επεσήμανε την «παραδοξότητα να προχωρά το Περιφερειακό Συμβούλιο σε μια απόφαση χωρίς κανένα επί της ουσίας αποτέλεσμα», δεδομένης δυστυχώς της απόφασης της κυβέρνησης να καταργήσει την ίδρυση της 4ης Νομικής Σχολής στην Ελλάδα στην Πάτρα.

Παράλληλα, προχθές το απόγευμα οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Όλα από την Αρχή» του Νεκτάριου Φαρμάκη πραγματοποίησαν την πρώτη ενημερωτική συνάντηση επί θεμάτων που αφορούν στην οργάνωση και λειτουργία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων τους στο τέλος του μήνα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος