FOLLOW US: facebook twitter

«Η φάρμα του διαδικτύου»

Ημερομηνία: 26-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

farma-diadiktyou

Θεατρικές παραστάσεις από το Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις» για την προστασία των παιδιών στο διαδικτυακό κόσμο

Δυο θεατρικές παραστάσεις για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο θα παρουσιάσει το Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις» σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης του δήμου Ήλιδας. 

Πρόκειται για την θεατρική παράσταση «Η Φάρμα του Διαδικτύου» από την θεατρική ομάδα Χιλιοδέντρι, η οποία απευθύνεται σε παιδιά 4-12χρ. Η παράσταση θα λάβει χώρα στην Αμαλιάδα το Σάββατο 4 Ιουνίου και ώρα 20:00 στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο και στον Πύργο την Κυριακή 5 Ιουνίου και ώρα 20:00 στο Θέατρο Απόλλων, με ελεύθερη είσοδο.

Η παράσταση έχει στόχο να αφυπνίσει τα παιδιά για τους κινδύνους του Διαδικτύου, να τα μυήσει στους βασικούς κανόνες του από τη μικρή ηλικία και ταυτόχρονα να ενισχύσει το ρόλο των ενηλίκων ώστε να ενθαρρύνουν τα παιδιά στην ασφαλή χρήση του. Τα Θέματα στα οποία ευαισθητοποιεί τα παιδιά είναι: ηλεκτρονικά μηνύματα από αγνώστους, αποκάλυψη προσωπικών στοιχείων, συναντήσεις με αγνώστους στο Διαδίκτυο, δημοσίευση φωτογραφιών, ρατσισμό στο διαδίκτυο, αξιοπιστία διαδικτυακής πληροφορίας.
Το Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις» επέλεξε την συγκεκριμένη παράσταση για την ευαισθητοποίηση των μικρών παιδιών για τους κινδύνους που κρύβει ο διαδικτυακός κόσμος. Η παράσταση αποτελεί μια αξιόπιστη επιλογή για τα παιδιά, είναι εγκεκριμένη από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και αποτέλεσε κεντρικό γεγονός πανελλήνιας εκστρατείας ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος