FOLLOW US: facebook twitter

Φαν’τ Σιπ και Βαλκάνης κάνουν θετικές αλλαγές στην Εθνική Ελλάδας

Ημερομηνία: 27-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

@greeknational

Με τον Ολλανδό προπονητή στα ηνία της Εθνικής και βοηθό το Μιχάλη Βαλκάνη, στενό συνεργάτη του Φαν΄τ Σιπ στη Melbourne City, έχουν έρθει κάποιες αλλαγές στη γαλανόλευκη ομάδα. Φέτος στα προκριματικά του Euro κάλεσαν σε «δράση» πολλούς νέους παίκτες, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να αποδείξουν την αξία τους απέναντι σε σοβαρούς αντιπάλους.

Ο Φαν’τα Σιπ φαίνεται να χαράζει πορεία με στόχο την ανανέωση της ομάδας παίρνοντας κάποιες αρκετά τολμηρές αποφάσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι για τα παιχνίδια κόντρα στην Ιταλία και τη Βοσνία δεν κάλεσε παίκτες όπως ο Παπασταθόπουλος, ο Μανωλάς και ο Μητρόγλου. Ο Ολλανδός τεχνικός πήρε βέβαια την απόφαση αυτή με δεδομένο ότι η Ελλάδα, με τα αποτελέσματα που είχε φέρει, δεν διεκδικούσε πλέον θέση στην τελική φάση του Euro 2020.

Μετά και το τελευταίο παιχνίδι των προκριματικών που έλαβε χώρα πριν λίγες μέρες, η Ελλάδα βρίσκεται στην 3η θέση του ομίλους της, με την Ιταλία και τη Φινλανδία να προχωράνε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Στη λίστα με τα κορυφαία φαβορί κατάκτησης του τίτλου το στοίχημα Euro 2020 της bwin δείχνει τη Γαλλία, την Αγγλία και το Βέλγιο. Και οι 3 ομάδες έχουν τερματίσει πρώτες στους ομίλους των προκριματικών, με το Βέλγιο και την Αγγλία να έχουν νικήσει σε όλα τα παιχνίδια. Άλλωστε Γαλλία και Βέλγιο βρέθηκαν στον τελικό του προηγούμενου μουντιάλ, όπου η Γαλλία σήκωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ η Αγγλία έπαιξε έως τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Δυστυχώς, η Ελλάδα με τις εμφανίσεις της δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση στο Euro, παρ’ όλο που οι επιδόσεις της βελτιώθηκαν στα τελευταία ματς. Στα 10 παιχνίδια του ομίλου της έφερε 4 νίκες, 4 ήττες και 2 ισοπαλίες, ενώ αντίστοιχα η πρώτη Ιταλία είχε 10 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και η Φινλανδία της 2ης θέσης μέτρησε 6 νίκες και 4 ήττες.

Οι ειδικοί ωστόσο βλέπουν «φως στο τούνελ» μετά την ανάληψη ευθύνης της Εθνικής από το Φαν’τ Σιπ. Ο Ολλανδός έχει καταφέρει να χτίσει μια νέα ταυτότητα για την Εθνική, παρά τα λίγα παιχνίδια που έχει δώσει επίσημα. Στα 4 παιχνίδια που έδωσε η ομάδα από τότε που την έχει αναλάβει, φάνηκε να παίζει πιο επιθετικά καταφέρνοντας περισσότερες τελικές προσπάθειες. Αν μη τι άλλο, όλα δείχνουν πως ο προπονητής να επιδρά θετικά στην ψυχοσύνθεση της ομάδας.

Ίσως η Εθνική να βρήκε το πρόσωπο που θα την κάνει να ορθοποδήσει, κάτι βέβαια που μένει να αποτυπωθεί σαφέστερα και στην εικόνα της μέσα στο γήπεδο. Σειρά για την ομάδα έχει η ετοιμασία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 κι εκεί θα φανεί αν όντως ο νέος προπονητής θα φέρει τον αέρα της αλλαγής…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος