FOLLOW US: facebook twitter

Ευρωβαρόμετρο: Οι Έλληνες νοιώθουν ήδη την κρίση στις τσέπες τους

Ημερομηνία: 04-06-2021 | Συντάκτης:

Τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού στην προσωπική ζωή αλλά και στην οικονομική κατάσταση, βιώνουν όλο και περισσότερο οι πολίτες της ΕΕ, σύμφωνα με τη νέα έρευνα του Ευρωβαρόμετρου (συλλογή δεδομένων: Μάρτιος – Απρίλιος 2021).

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι Έλληνες σε ποσοστό 50%, βλέπουν ήδη τις συνέπειες της πανδημικής κρίσης στις τσέπες τους, σε αντίθεση με τους πολίτης της Δανίας (76%), της Ολλανδίας (67%), της (64%) και της Φινλανδίας (62%), που στη πλειοψηφία τους δεν έχουν βιώσει ακόμη τη κρίση στα πορτοφόλια τους. Με κοινωνικούς όρους, η κρίση έχει χτυπήσει περισσότερο τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους ή εκείνους που δυσκολεύονται στην αποπληρωμή των λογαριασμών τους.

Χαρακτηριστικό είναι πως μόνο το 44% των Ευρωπαίων συνολικά δηλώνουν ικανοποιημένοι από την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών – μελών της ΕΕ για τη διαχείριση της κρίσης. Στα περισσότερα κράτη της ΕΕ, το κύριο αίτημα των πολιτών είναι η δίκαιη διανομή εμβολίων προς όλους. Σε Ελλάδα,  το βασικό αίτημα είναι να εστιάσει η ΕΕ στην άμεση στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που πλήττονται από την πανδημία.

Ως προς τα συναισθήματα, κυριαρχούν η αβεβαιότητα και η απογοήτευση, με τον θυμό και τον φόβο να ακολουθούν. Η ελπίδα και η ηρεμία καταγράφουν πολύ χαμηλότερα ποσοστά.

Μάλιστα, η Ελλάδα είναι πρώτη ως προς το αίσθημα της ανασφάλειας (65%) μαζί με τη Μάλτα.

Πηγή: news247.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος