FOLLOW US: facebook twitter

«Έξυπνο Σπίτι» με σύγχρονα συστήματα κλιματισμού

Ημερομηνία: 24-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Smart Home ή αλλιώς Έξυπνο Σπίτι είναι το Σπίτι ή το Κτίριο που είναι εξοπλισμένο με Σύγχρονα & “Έξυπνα” Συστήματα  για τον Κεντρικό & Απομακρυσμένο Έλεγχο :

-Του Σύστηματος Θέρμανσης & Κλιματισμού

-Όλων των Ηλεκτρικών Συσκευών & των λοιπών Συστημάτων που λειτουργούν με Ηλεκτρικό Ρεύμα

-Καθως και για τη μέτρηση Ενεργειακών Δεδομένων.

Σε ένα Smart Home με τον κεντρικό & απομακρυσμένο έλεγχο στο Σύστημα Θέρμανσης και Κλιματισμού ελέγχουμε την πηγή Θέρμανσης ή Ψύξης, όπως για παράδειγμα το λέβητα ή την αντλία θερμότητας κλπ.

Ελέγχουμε τα Θερμαντικά Σώματα, τα Fan Coils & την Ενδοδαπέδια Θέρμανση. Εξασφαλίζουμε αυτονομίες ανά δωμάτιο/όροφο/ζώνη και

Επιτυγχάνουμε Εξοικονόμηση Ενέργειας έως και 50% καθως και την Απόλυτη Θερμική Άνεση, αφου έχουμε ποιοτικό έλεγχο των συστημάτων με τεράστια ακρίβεια και συγχρονους αλγόριθμους βελτιστοποίησης (PWM & TPI).

Με το έλεγχο στις Ηλεκτρικές συσκευές & στα λοιπά συστήματα που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα, μπορούμε να ανοιγόκλείσουμε και να προγραμματίσουμε τη λειτουργία στα Φώτα,  τα Ηλεκτρικά ρολά,  τις Γκαραζόπορτες, το  Αυτόματο πότισμα, τα  Κλιματιστικά μηχανήματα, τα Φώτα ασφαλείας,  τους Ανεμιστήρες, την Καφετιέρα & γενικότερα οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή.

Σε ενα Smart Home όλα τα παραπάνω ελέγχονται ακόμα και απομακρυσμένα, μέσω της σχετικής ιστοσελίδας ή της εφαρμογής στο smartphone και στο tablet.

Επιπλέον, τα συστήματα Smart Home διαθέτουν μετρητές κατανάλωσης για τη μέτρηση την καταναλισκόμενης ενέργειας, που με σωστή ανάλυση και διορθωτικές κινήσεις προσφέρουν επιπλέον εξοικονόμηση.

Τέλος, να σημειωθεί οτι οι επιμέρους συσκευές των συστημάτων Smart Home, καθώς και η συνολική λειτουργία των συστημάτων, εξελίσσονται συνεχώς ώστε να ελέγχουν όλο και περισσότερα σημεία και λειτουργίες σε ένα σύγχρονο σπίτι.

Σύγχρονα κλιματιστικά

Τα σύγχρονα κλιματιστικά παράγουν καθαρό, υγιεινό φρέσκο αέρα χειμώνα καλοκαίρι και όλα αυτά με πολύ λίγα έξοδα. Δεν πρόκειται για συσκευές που απλώς ψύχουν τον αέρα, αλλά ρυθμίζουν ταυτόχρονα την θερμοκρασία, την υγρασία, την καθαρότητα του αέρα και την ανακυκλοφορία-ανανέωσή του μέσα στο χώρο.

-Η αντικατάσταση παλαιών κλιματιστικών αυτοχρηματοδοτείται από την εξοικονόμηση του ρεύματος. Επιλέγουμε την απόδοσή του , τα λεγόμενα BTU,  ανάλογα με το εμβαδόν του χώρου.

-Ενδεικτικά  ένα δωμάτιο 9 -13 τ.μ. χρειάζεται  ένα κλιματιστικό 7.000 BTU και ένας  χώρος 65 τ.μ. περίπου 24.000 Είναι πλέον «έξυπνες» συσκευές  που μπορούν να λειτουργήσουν μέσω smartphone.

-Υπάρχουν πολλοί τύποι κλιματιστικών  ανάλογα με το τι χρειάζεται κάθε χώρος (τοίχου, οροφής, δαπέδου, τύπου κασέτας, ντουλάπα, multisplit κλπ.)

H επιλογή μιας μονάδας τεχνολογίας inverter με υψηλή ενεργειακή απόδοση Α+ μπορείνα φέρει εξοικονόμηση στο ρεύμα έως και 50%.

Η τεχνολογία inverter κάνει τη διαφορά

Πληρώνουμε τα μισά για ρεύμα και ανασαίνουμε ελεύθερα με τα κλιματιστικά νέας γενιά, που ρίχνουν την κατανάλωση ενώ καθαρίζουν τον αέρα του σπιτιού

Η τεχνολογία inverter, είναι αυτή τη στιγμή, η πλέον αποτελεσματική για τη σωστή λειτουργία και τη μέγιστη απόδοση του κλιματιστικού. Στην πράξη, ελέγχει αναλογικά την ισχύ του κλιματιστικού, τροποποιώντας την συχνότητα του ρεύματος τροφοδότησης ή την ένστασή του, γεγονός που εξασφαλίζει την ομαλή μεταβολή της ταχύτητας περιστροφής του συμπιεστή που είναι η «καρδιά» του κλιματιστικού σας.

Όταν η θερμοκρασία του κλιματιζόμενου χώρου διαφέρει κατά πολύ από την ρυθμισμένη θερμοκρασία, το κλιματιστικό λειτουργεί με την μέγιστη ισχύ, εξασφαλίζοντας την γρήγορη επίτευξη της επιθυμητής θερμοκρασίας. Μόλις επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία στον κλιματιζόμενο χώρο, ο συμπιεστής ρυθμίζει με ακρίβεια την ισχύ για την διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας.

Με την τεχνολογία inverter σε ένα κλιματιστικό, οι χρήστες εκμεταλλεύονται μία σειρά από πλεονεκτήματα, όπως τα εξής:

-Επιτυγχάνουν πολύ ταχύτερα στη επιθυμητή θερμοκρασία.

-Ο χρόνος έναρξης μειώνεται κατά 1/3.

-Εξοικονομούν ενέργεια και χρήμα: 30% μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.

-Αποφεύγεται η επαναληπτική λειτουργία του συμπιεστή, με άλλα λόγια δεν υπάρχουν σημεία αιχμής τάσης.

-Δεν υπάρχουν διακυμάνσεις θερμοκρασίας.

 Τι διαφορά έχουν με τα συμβατικά κλιματιστικά;

-Κερδίζουμε έως και 50% από την κατανάλωση ρεύματος

-Χαμηλότερα επίπεδα θορύβου

-Η θερμοκρασία του χώρου διατηρείται σε μια σταθερή θερμοκρασία χωρίς διακυμάνσεις

Ετικέτα ενεργειακής κλάσης και οικονομίας

Η ενεργειακή κλάση είναι η ταξινόμηση των κλιματιστικών ανάλογα με την κατανάλωση ενέργειας. Η ταξινόμηση γίνεται σε επτά διαφορετικές κατηγορίες, A έως G, με την Α να δηλώνει την πιο αποδοτική μονάδα και την G την λιγότερη αποδοτική.

Κλιματιστικά τελευταίας τεχνολογίας αποκτούν ετικέτα ενεργειακής κλάσης έως και Α+++

H επιλογή μιας μονάδας με υψηλή ενεργειακή απόδοση Α+++ και η χρήση της τεχνολογίας inverter μπορεί να επιφέρει εξοικονόμηση λειτουργικού κόστους έως και 50% σε σχέση με μια συμβατική μονάδα σταθερών στροφών και Ενεργειακής Κλάσης Β.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος