FOLLOW US: facebook twitter

Έξυπνες κατασκευές για κήπο-μπαλκόνι από παλιά-άχρηστα αντικείμενα που θα εντυπωσιάσουν!

Ημερομηνία: 25-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Η διαμόρφωση – διακόσμηση εξωτερικών χώρων με κάθε τύπου παλαιά ή αντικέ αντικείμενα είναι από τους πιο καλαίσθητους τρόπους για να δημιουργήσετε εντυπωσιακές “γωνιές” στον κήπο ή σε μπαλκόνια.

Mπορείτε να το κάνετε είτε με αυθεντικά παλιά – άχρηστα ξύλινα-μεταλλικά αντικείμενα, γαλβανιζέ αντικείμενα-σκεύη που θα βρείτε στην αγορά σε ιδιαίτερα οικονομικές τιμές και  στα οποία πολύ εύκολα μπορείτε να δώσετε ελαφρά παλαιωμένη όψη, όπως και με ανακυκλώσιμα “σκουπίδια” που μπορούν να πάρουν πραγματικά εντυπωσιακή μορφή με λίγο χρώμα και περισσότερη …φαντασία.

Καρότσια-Ποδήλατα

Από τις ευκολότερες αλλά ιδιαίτερα εντυπωσιακές ιδέες για να διακοσμήσετε έναν κήπο ή και γιατί όχι μια μεγάλη βεράντα – ταράτσα.
Θα χρειαστεί μόνο ή να φυτέψετε απευθείας σε ένα παλιό καρότσι ή να τοποθετήσετε σε αυτό γλάστρες και αντίστοιχα να προσαρμόσετε-στερεώσετε μερικές όμορφες γλάστρες, καλάθια κλπ πάνω σε ένα παλιό ποδήλατο. Αν τόσο το καρότσια όσο και το ποδήλατο που θα χρησιμοποιήσετε δεν είναι πραγματικά πολύ παλιά, οπότε και είναι πιο καλαίσθητο να το αφήσετε στην φυσική …σκουριασμένη του όψη, μπορείτε να τα βάψετε σε όποια απόχρωση θέλετε με απλό χρώμα για μέταλλο-ξύλο.

Μεταλλικές-Ξύλινες ρόδες

Από τα πιο όμορφα παλιά αντικείμενα για διακοσμήσεις εξωτερικών χώρων. Μπορούν να τοποθετηθούν σε τοίχους για να στερεώσετε πάνω τους γλάστρες, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές σαν …στήριγμα για μικρά αναρριχώμενα φυτά αλλά ακόμη και απλώς ακουμπισμένες σε κάποιο σημείο του κήπου μαζί με μερικές αντικέ όψης γλάστρες ή οποιοδήποτε άλλο σιδερένιο ή ξύλινο παλιό αντικείμενο.

Παλιά Ελαστικά

Η χαρά όσων γενικά αγαπούν την διαδικασία “φτιάχνω κάτι από το τίποτα”. Τα παλιά ελαστικά ανεξάρτητα από το μέγεθός τους και αφού τα βάψετε σε έντονες αποχρώσεις με χρώμα σε σπρέϊ μπορούν να …μεταμορφωθούν σε πολύ εντυπωσιακές γλάστρες ιδιαίτερα πρακτικές λόγω μεγέθους, αφού μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε ακόμη και ως μικρά …παρτέρια να να φυτέψετε ομοειδή φυτά, λαχανικά κλπ. Και οι κατασκευές επίπλων για κήπο-μπαλκόνι είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές, εύκολες και πολύ οικονομικές. Εδώ θα βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες και οδηγίες.

Γαλβανιζέ-Εμαγιέ σκεύη

Σαν γλάστρες ή διακοσμητικά κήπου μπορούν να αξιοποιηθούν όχι μόνο τα παλιά μεταλλικά ή εμαγιέ σκεύη κάθε τύπου αλλά και όλα τα γαλβανιζέ δοχεία που θα βρείτε σε καταστήματα ειδών σπιτιού σε ιδιαίτερα οικονομικές τιμές και με απλές τεχνικές παλαίωσης ή …φθείροντας τεχνητά την επιφάνειά τους θα τους προσδώσετε αντικέ εμφάνιση. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αρκετά τέτοια αντικείμενα για την διακόσμηση του κήπου ή μιας βεράντας, προτιμήστε να τα συγκεντρώσετε όλα μαζί σε ένα σημείο θα αναδειχθούν πολύ καλύτερα. Ένας ιδιαίτερα εντυπωσιακός τρόπος για να αξιοποιήσετε γαλβανιζέ ποτιστήρια ή και παλιές τσαγιέρες είναι να τα μετατρέψετε σε μια …φωτεινή βροχή για ένα σημείο του κήπου ή του μπαλκονιού σας, με την προσθήκη μιας σειράς led μπαταρίας. Απλώς προσαρμόστε τα φωτάκια με τρόπο που να βγαίνουν από το επίμηκες τμήμα του δοχείου και κρεμάστε το ποτιστήρι ή την τσαγιέρα από μια ράβδο στήριξης κήπου που θα βρείτε σε πολυκαταστήματα ειδών σπιτιού-κήπου.  Η φωτισμένη όψη του σημείου που θα τοποθετήσετε μια τέτοια κατασκευή είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή.

Παλιά εργαλεία – εξαρτήματα μηχανημάτων

Εξαρτήματα από παλιά αγροτικά εργαλεία, εργαλεία κήπου, ζυγαριές, τροχαλίες, κλπ. μπορούν ανάλογα με το σχήμα τους να αξιοποιηθούν στην διακόσμηση εξωτερικών χώρων για να δημιουργήσετε εντυπωσιακά αντικέ διακοσμητικά, ιδιαίτερες γλάστρες, φωτιστικά κλπ. Τα αυθεντικά παλιά αντικείμενα αυτού του είδους αποφύγετε να τα βάψετε, αν χρειάζεται απλά καθαρίστε τα και διατηρήστε την παλιά ακόμη και σκουριασμένη τους όψη που επί της ουσίας είναι και η …ομορφιά τους.

Βαρέλια

Αυθεντικά παλιά ή και πιο καινούργια ξύλινα αλλά και μεταλλικά βαρέλια μπορούν επίσης να αξιοποιηθούν σε πολύ εντυπωσιακές κατασκευές για εξωτερικούς χώρους, είτε σαν μεγάλα δοχεία φύτευσης είτε και σαν τραπέζια για αυλές-μπαλκόνια αν προσθέσετε ξύλο ή και τζάμι για κεντρική τους επιφάνεια. Ιδιαίτερα όμορφες και πρακτικές για μικρούς χώρους και οι γλάστρες-ζαρντινιέρες “πυραμίδες” από κομμένα κομμάτια βαρελιών που θα πλαισιώσετε με απλές σανίδες. Οι  κατασκευές αυτές μπορούν να δημιουργηθούν ακόμη και από μικρά μέρη παλιών βαρελιών που βρίσκονται σε σχετικά καλή κατάσταση και να συμπληρωθούν-ενισχυθούν με σανίδες ή παλετόξυλα.

Κονσερβοκούτια

Πολύ δύσκολα θα βρεθεί τύπος από άδειο κονσερβοκούτι που δεν μπορεί να αξιοποιηθεί ως μικρή ή μεγαλύτερη γλάστρα. Δείτε εδώ πολλές παρόμοιες ιδέες.
Πολύ οικονομικές γλάστρες, ειδικά για οξύφυλλα φυτά που αγαπούν την …σκουριά όπως γαρδένιες, καμέλιες, αζαλέες μπορείτε να δημιουργήσετε και από τενεκέδες τροφίμων πχ από λάδι, τυρί κλπ. Για να καλύψετε την εξωτερική τους επιφάνεια χρησιμοποιείστε ένα κομμάτι μπαμπού ή λεπτό καλάμι που θα βρείτε να πωλούνται σε έτοιμα κομμάτια διαφόρων διαστάσεων σε όλα τα καταστήματα ειδών σπιτιού-κήπου. Καλύψτε την επιφάνεια του χώματος και το επάνω μέρος του τενεκέ με βότσαλα-πέτρες και μόνο εσείς θα ξέρετε τι ακριβώς βρίσκεται …πίσω από το καλάμι.

Φανάρια-Λάμπες πετρελαίου

Από τις πιο όμορφες και ταυτόχρονα χρηστικές κατασκευές για τον κήπο ή το μπαλκόνι σας. Αυθεντικά παλιά ή και πιο καινούργια αλλά με σχετικά αντικέ σχέδιο φανάρια όπως και αντίστοιχες λάμπες πετρελαίου, μπορούν να μετατραπούν σε πολύ όμορφα βοηθητικά φωτιστικά, κρεμαστά ή τοίχου. Η πιο απλής μορφής τέτοια κατασκευή είναι απλώς να …γεμίσετε το εσωτερικό της λάμπας ή του φαναριού με μια σειρά led και ιδιαίτερα εντυπωσιακά τα φωτιστικά που επίσης εύκολα θα φτιάξετε αν απλώς κολλήσετε στο εσωτερικό μεταλλικών ή και ξύλινων φαναριών απλά ηλιακά φωτιστικά στο κατάλληλο μέγεθος.

Κλουβιά

Με αυθεντικά παλιά σιδερένια κλουβιά αλλά και με διακοσμητικά κλουβιά που θα βρείτε σε καταστήματα ειδών σπιτιού σε πολύ καλές τιμές και στα οποία πολύ εύκολα μπορείτε να δώσετε αντικέ όψη ακόμη και μόνο με λίγη πατίνα ανά σημεία, δημιουργείστε εντυπωσιακές κρεμαστές γλάστρες και πολύ ιδιαίτερα φωτιστικά για τον κήπο ή το μπαλκόνι σας.

Γυάλινα είδη σερβιρίσματος

Πολύ πρωτότυπα γυάλινα διακοσμητικά για εξωτερικούς χώρους μπορούν να δημιουργηθούν με παλιά πιάτα, πιατέλες, φλυτζάνια, μπωλ κλπ. Η τελική τους όψη είναι πραγματικά απίστευτη είτε επιλέξετε τα σχήματα λουλουδιού είτε κάποιον άλλο σχηματισμό. Δείτε εδώ αναλυτικές οδηγίες πως ακριβώς θα τα φτιάξετε.

Φωτογραφίες: pinterest.com/soulouposeto


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος