FOLLOW US: facebook twitter

Εξοπλίζεται το ΚΥ Ζαχάρως για τον κορονοϊό – Ξεκίνησαν τα τεστ, αναμένεται και δωρεά isobox από τον δήμο

Ημερομηνία: 27-10-2020 | Συντάκτης:
-Aυτοψία στο κτίριο από κλιμάκιο της 6ης ΥΠΕ

Ξεκίνησε τη λειτουργία του ως κέντρο λήψης δειγμάτων κορονοϊού το Κέντρο Υγείας Ζαχάρως από την περασμένη εβδομάδα, καθώς διευθετήθηκαν όλα τα ζητήματα ενίσχυσης με τον αναγκαίο εξοπλισμό και τη μεταφορά των δειγμάτων στην Πάτρα. Μέχρι τώρα έχει ληφθεί μόνο ένα δείγμα από πολίτη ο οποίος προσήλθε με «ύποπτα» συμπτώματα στο Κέντρο Υγείας, ευτυχώς όμως το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό.

Ο διευθυντής του ΚΥ Ζαχάρως, Προκόπης Παπαζαφείρης, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι το προσωπικό είναι έτοιμο να συνδράμει στη μάχη που δίνει το κράτος για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού και αποκάλυψε ότι, ύστερα από συνάντησή του με τον δήμαρχο Ζαχάρως Κώστα Αλεξανδρόπουλο, ο δήμος θα αποκτήσει με δικά του έξοδα και θα δωρίσει στο Κέντρο Υγείας έναν μεταλλικό οικίσκο απομόνωσης (isobox), ο οποίος θα τοποθετηθεί μπροστά από τον χώρο του ΚΗΦΗ, για να εξυπηρετούνται και να ελέγχονται ασφαλέστερα οι πολίτες που θα προσέρχονται για τη διενέργεια τεστ κορονοϊού.

Τα τεστ θα διενεργούνται στο ΚΥ Ζαχάρως καθημερινά από τις 8 ως τις 3 το μεσημέρι και όλο το 24ωρο κατά τις ημέρες εφημερίας.

Παράλληλα, έγινε αυτοψία για πρώτη φορά ύστερα από αρκετά χρόνια στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως από αρμόδιο κλιμάκιο της 6ης ΥΠΕ, κατόπιν σχετικού αιτήματος του κ. Παπαζαφείρη. Στόχος είναι η καταγραφή όλων των προβλημάτων, όπως και έγινε, και η δρομολόγηση επίλυσής τους το προσεχές χρονικό διάστημα.

«Ξεκινήσαμε ήδη τη διενέργεια τεστ κορονοϊού. Μέχρι τώρα έχουμε κάνει ένα τεστ, το οποίο βγήκε αρνητικό. Ο δήμαρχος κ. Αλεξανδρόπουλος αποφάσισε να μας ενισχύσει με δωρεά isobox για την καλύτερη απομόνωση των ύποπτων κρουσμάτων και τον ευχαριστούμε. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γ. Καρβέλη , τον υπεύθυνο τεχνικών, κ. Ραγκαβά και την κα Γεωργίου, για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας για αυτοψία στο κτίριο του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως. Καταγράφηκαν όλα τα προβλήματα προκειμένου να δρομολογηθεί η αποκατάστασή τους», τόνισε ο κ. Παπαζαφείρης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος