FOLLOW US: facebook twitter

Εξοντωτικές εφημερίες με «εντέλλεσθε» στο Νοσοκομείο Πύργου

Ημερομηνία: 22-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Υγεία
Στα άκρα η κόντρα Χρ. Χριστόπουλου με τους Παθολόγους λίγο πριν αποχωρήσουν οριστικά
-Κενές περιεχομένου οι υποσχέσεις του ΥΠΕάρχη Γ. Καρβέλη στους Παθολόγους

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο μερικές μέρες από τη συνάντηση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη, με τους Παθολόγους του Νοσοκομείου Πύργου και οι υποσχέσεις του για στήριξη και κάλυψη των κενών εφημεριών αποδεικνύονται κενές περιεχομένου, καθώς μόλις χθες Κυριακή κλήθηκε με «εντέλλεσθε» σε υπερεφημερεύση μία από τις Παθολόγους της νοσηλευτικής μονάδας. Δηλαδή, δόθηκε εντολή από τον Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας, Χρ. Χριστόπουλο, σε μία εκ των τεσσάρων συνολικά Παθολόγων του Νοσοκομείου Πύργου -η οποία μάλιστα έχει υποβάλει παραίτηση- να καλύψει την κενή εφημερία, παρότι βάσει του κατατεθέντος προγράμματος εφημέρευσης, εφημερεύει και την Τρίτη και την Παρασκευή. Δηλαδή τρεις εφημερίες μέσα σε έξι μέρες!

«Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, ο υφιστάμενος του διοικητή της 6ης ΥΠΕ, έδρασε και πάλι εκθέτοντάς τον ανεπανόρθωτα. Η αναξιοπιστία τους επιβεβαιώνει την ορθότητα της απόφασής μου (σ.σ. εννοεί την παραίτηση) και με απαλλάσσει από όποιους συναισθηματικούς ενδοιασμούς για αυτήν», δήλωσε μιλώντας στην ΠΡΩΙΝΗ η Παθολόγος κ. Θεοδώρα Νικολοπούλου, που κλήθηκε με «εντέλλεσθε» να εφημερεύσει χθες, προκειμένου να προσφέρει για ακόμα ένα 24ωρο συνεχές, τις τελευταίες μέρες, υπηρεσίες υγείας σε περισσότερους από 74 νοσηλευόμενους ασθενείς (!), 42 στην Παθολογική κλινική, 24 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, 8 ύποπτα και οτιδήποτε έκτακτο παρουσιαστεί στα Επείγοντα!

Και τα ερωτήματα πλέον που τίθενται είναι πολλά. Με «εντέλλεσθε» θα αλλάξει το «κακό» κλίμα και θα βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας που επικρατούν εδώ και μήνες στο Νοσοκομείο Πύργου που λόγω και του covid-19 ακολουθούν εξοντωτικά προγράμματα εφημεριών για να κρατήσουν όρθιο το ΕΣΥ;

Τι απ’ όλα όσα υποσχέθηκε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης τηρήθηκε; Ανέλαβαν οι Πνευμονολόγοι τα covid περιστατικά που υποσχέθηκε στη συνάντηση με τους Παθολόγους και ζητήθηκε και από τους ίδιους; Ποια ήταν η αντίδραση του κ. Καρβέλη στην άρνησή τους να τα αναλάβουν; Και γιατί επίσης, δεν καλύφθηκαν όλες οι κενές εφημερίες του μήνα από γιατρούς της Πάτρας όπως υποσχέθηκε, έστω και για αυτό το μήνα σε ένδειξη καλής θέλησης απέναντι στους υπό παραίτηση Παθολόγους, σε μια προσπάθεια να επανεξετάσουν την παραμονή τους; Άραγε, γνώριζε ο κ. Καρβέλης για το «εντέλλεσθε» ή έδρασε μόνος του ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Χρ. Χριστόπουλος;

Όπως και να έχει, οι τρεις Παθολόγοι που έχουν υποβάλει παραίτηση, συμμετέχουν κανονικά στις εφημερίες και στο πρωινό ωράριο μέχρι την απόλυσή τους, σε ένδειξη -όπως οι ίδιοι έχουν δηλώσει- σεβασμού προς τους Ηλείους πολίτες. Άραγε, μπορούν να πουν το ίδιο και οι Πνευμονολόγοι που αρνούνται να μπουν στην πρώτη γραμμή με διάφορα προσχήματα, την ώρα που ζητείται από ιδιώτες γιατρούς να βοηθήσουν το ΕΣΥ; Και τέλος, ποιο είναι το σχέδιο του Διοικητή για τον επόμενο μήνα που ο Παθολογικός τομέας θα μείνει μόνον με έναν Παθολόγο; Τι ακριβώς εννοεί όταν δηλώνει «έχουν γνώση οι φύλακες;».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος