FOLLOW US: facebook twitter

Εξοικονομώ κατ’ οίκον: Ανοίγει σήμερα ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος

Ημερομηνία: 16-09-2019 | Συντάκτης:

Από σήμερα Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου ξεκινά τμηματικά, ανά ομάδα Περιφερειών, η υποβολή αιτήσεων για τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον», το οποίο παρέχει επιχορηγήσεις και άτοκα δάνεια για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Προγράμματος και τη σχετική υποσελίδα για τον Β΄ Κύκλο όπου παρέχονται αναλυτικές Οδηγίες για την υποβολή της αίτησης και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

Ακολουθούν τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος και πληροφορίες για τη διαδικασία υποβολής της αίτησης

O προϋπολογισμός του Β΄ Κύκλου ανέρχεται σε 275 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ενταχθούν πάνω από 25.000 αιτήσεις. Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν μόνο φυσικά πρόσωπα που έχουν εμπράγματο δικαίωμα σε επιλέξιμη κατοικία.

Η επιχορήγηση του προγράμματος θα δοθεί με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια του φορολογικού έτους 2018 (εκκαθαρισμένες δηλώσεις φορολογίας).

Για να κριθεί μια κατοικία ως επιλέξιμη πρέπει να πληροί τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

-Χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1) του προσώπου που τη χρησιμοποιεί.

-Υφίσταται νόμιμα.

-Έχει καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Δ.

-Δεν έχει κριθεί κατεδαφιστέα.

Τα ποσοστά επιχορήγησης των επενδύσεων για ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών κλιμακώνονται μέχρι 70%, ανάλογα με το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα και την οικογενειακή κατάσταση των ενδιαφερόμενων.

Επιλέξιμες είναι οι παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται μετά την έκδοση της πρώτης ενεργειακής επιθεώρησης και εντάσσονται αποκλειστικά στις εξής κατηγορίες:

-Αντικατάσταση Κουφωμάτων

-Τοποθέτηση/αναβάθμιση θερμομόνωσης

-Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης/ψύξης

-Σύστημα ζεστού νερού χρήσης με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος