FOLLOW US: facebook twitter

Έξι παιδικές χαρές στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και συντηρήσεις σχολείων μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος»

Ημερομηνία: 01-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Στη δημιουργία έξι παιδικών χαρών, πιστοποιημένων στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας αλλά και στη συντήρηση σχολικών μονάδων, μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος» αναφέρεται ο αντιδήμαρχος Νίκος Μαρούντας. Συγκεκριμένα, τονίζει ότι εγκρίθηκε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών στο πρόγραμμα ‘‘ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ’’ στον άξονα προτεραιότητας ‘‘Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των Δήμων’’ με τίτλο ‘‘Προμήθεια-τοποθέτησηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών’’ που προήλθε ύστερα από αίτημα του Δήμου (υπ’ αριθμ. 73/2018 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου), και σύνταξη – υποβολή του σχετικού φακέλου από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών, με ποσό 213.000 ευρώ και ιδίους πόρους 75.000 ευρώ, «έχει αποφασιστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή η κατασκευή-αναβάθμιση έξι (6) παιδικών χαρών και συγκεκριμένα στην Αρχαία Ολυμπία (40.000 €), στο Πελόπιο (70.000 €), στον Πλάτανο (37.000 €), στο Λάλα (70.000 €), στο Πανόπουλο (37.000 €) και στη Λαμπεία (37.000 €) περίπου, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής μας. Οι παιδικές χαρές α)θα είναι πιστοποιημένες, ο δε σχεδιασμός αυτών θα είναι απόλυτα σύμφωνος με τις υπάρχουσες αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, αποσκοπώντας πρωτίστως στην βέλτιστη σωματική και πνευματική ανάπτυξη και κοινωνικοποίηση των παιδιών. β)Οι εγκαταστάσεις των παιδότοπων σχεδιάστηκαν ώστε να γίνει ένας τόπος αγαπητός στα παιδιά, όπου θα αθλούνται, θα ψυχαγωγούνται, θα δραστηριοποιούνται και θα κινητοποιούνται να ασκηθούν στο ύπαιθρο και επιπλέον σχεδιάστηκαν για δυο ηλικιακές κατηγορίες παιδιών. γ) Στη μια πλευρά των παιδικών χαρών, θα υπάρχει ένα κεντρικό θεματικό όργανο, το οποίο θα αυξήσει το ενδιαφέρον και την αισθητική του παιδότοπου, θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα συνδυαστεί με άλλα όργανα που θα καλύπτουν τις λοιπές δραστηριότητες των παιδικών χαρών με τις μικρότερες ηλικίες παιδιών».

Eπιπρόσθετα τόνισε ότι με την χρηματοδότηση από το ίδιο Υπουργείο ποσού 53.700 € + 11.300 € ιδίους πόρους για επισκευή σχολικών κτηρίων του Δήμου, θα γίνουν επισκευαστικές εργασίες στα κάτωθι σχολεία α) Γυμνάσιο-Λύκειο Λάλα: επισκευή της μόνωσης πάνω από την αίθουσα εκδηλώσεων ως και επισκευή στην οροφή αυτής, β) Γυμνάσιο-Λύκειο Πελοπίου: επισκευή στη στέγη του γυμναστηρίου, γ) Γυμνάσιο-Λύκειο Βασιλακίου: επισκευή της μόνωσης στους αρμούς διαστολής του κτηρίου, δ) Δημοτικό-Νηπιαγωγείο Βασιλακίου: επισκευή στην ξύλινη στέγη, ε) Δημοτικό Σχολείο Αρχαίας Ολυμπίας: επισκευή της μόνωσης στο δώμα του κτηρίου.

«Επιπλέον ετοιμάζεται άλλη μελέτη από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας, προϋπολογισμού (100.000 €) τουλάχιστον που αποσκοπεί στη βελτίωση των συνθηκών των εγκαταστάσεων διαφόρων σχολικών κτηρίων της περιοχής δικαιοδοσίας μας ως και στην ποιότητα διαβίωσης των μαθητών».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος