FOLLOW US: facebook twitter

Έξι νέα οχήματα στον στόλο της Π.Ε. Ηλείας

Ημερομηνία: 21-02-2023 | Συντάκτης:

Β. Γιαννόπουλος: Ασφαλής μετακίνηση εργαζόμενων & σημαντική εξοικονόμηση πόρων

*Είχαν παραληφθεί δυο ακόμα, τύπου 4Χ4, το περασμένο καλοκαίρι, για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών

   Τα έξι νέα οχήματα  με τα οποία ενισχύθηκε ο στόλος της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, παρουσίασε σήμερα, Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023, ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γιαννόπουλος. Με την παραλαβή τους, καλύπτονται οι ανάγκες ασφαλούς μετακίνησης των υπηρεσιακών στελεχών και εργαζομένων, ενώ εξοικονομούνται σημαντικοί πόροι από τις αυξημένες δαπάνες συντήρησης των παλαιών οχημάτων.

   Τα νέα οχήματα, που αποκτήθηκαν με την διαδικασία της λειτουργικής χρονομίσθωσης (leasing), έρχονται να προστεθούν στα δυο ακόμα οχήματα – τύπου 4Χ4 – που είχε παραλάβει η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας το περασμένο καλοκαίρι, και τα οποία καλύπτουν σημαντικές ανάγκες από τότε.

   «Με την παραλαβή των νέων οχημάτων, διασφαλίζουμε την ασφαλή μετακίνηση στελεχών και εργαζομένων αρκετών Υπηρεσιών που χρειάζεται να μετακινούνται για αυτοψίες και ελέγχους, σε καθημερινή βάση. Η απόκτησή τους δε, με τη διαδικασία της χρονομίσθωσης, έχει σημαντικά οικονομικά οφέλη για την Π.Ε. Ηλείας, η οποία πλέον απαλλάσσεται από τη δαπάνη των εξόδων συντήρησης των οχημάτων – τέλη κυκλοφορίας, ασφάλιστρα, ελαστικά και συνολικά από το κόστος των ανταλλακτικών και των σέρβις – καθώς τα περισσότερα έχουν αποκτηθεί πολλά χρόνια πριν», σημείωσε ο κ.Γιαννόπουλος. Αναφερόμενος στα πολλαπλά οφέλη, εξήγησε πως, «…παράλληλα, πετυχαίνουμε σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων και από τη χρήση φθηνότερου καυσίμου, καθώς πρόκειται για νέας και πιο σύγχρονης τεχνολογίας οχήματα, γεγονός που συμβάλει και στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, λόγω των σημαντικά μειωμένων ρύπων που εκπέμπουν αυτά».

   Τέλος, όσον αφορά στα υπόλοιπα οχήματα του στόλου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, κάποια από τα οποία είναι «επιβαρυμένα» με πολλά χιλιόμετρα, σταδιακά θα αποσυρθούν, καθώς είναι ασύμφορη οικονομικά η συντήρησή τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος