FOLLOW US: facebook twitter

Έξι Ηλείοι μαθητές από τον «Ευκλείδη» στον «Αρχιμήδη» – Πήραν το «εισιτήριο» για την 36η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα

Ημερομηνία: 19-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Έξι μαθητές της Ηλείας διακρίθηκαν στον 79ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό (Π.Μ.Δ.) «Ο Ευκλείδης» με βάσει τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από την Μαθηματική Εταιρίας. Ο διαγωνισμός είχε πραγματοποιηθεί στις 19 Ιανουαρίου 2019 και έξι μαθητές γυμνασίων και λυκείων του νομού πήραν το «εισιτήριο» για την συμμετοχή τους στην 36η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο Αρχιμήδης». Να σημειώσουμε ότι οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν και άλλες διακρίσεις σε αντίστοιχους μαθηματικούς διαγωνισμούς και είναι χαρισματικά μαθηματικά «μυαλά»!

Οι Ηλείοι  μαθητές που διακρίθηκαν στον «Ευκλείδη»  είναι οι:

Κουρκούτα Ελένη – 1Ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας

Κυρίτσης Χρήστος- Γυμνάσιο Γαστούνης

Αδαμόπουλος Δημήτρης- 1ο ΓΕΛ Πύργου

Τσόπελα Αγγελική- 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας

Αδαμόπουλος Διονύσης- 3ο ΓΕΛ Πύργου

Καρούμπαλης Γεώργιος – 1ο ΓΕΛ Πύργου

Οι παραπάνω μαθητές θα λάβουν μέρος στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, την 36η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ»  που θα γίνει το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στο κτίριο του Νέου Χημείου, οδός Ναυαρίνου 13Α, μεταξύ Μαυρομιχάλη και Χαρ. Τρικούπη στις 09.00 – 12.00 π.μ.

Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 στην Αίθουσα Τελετών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κτίριο Διοίκησης, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου (είσοδος από Κατεχάκη)  και ώρα 11.00 θα γίνει η τελετή βράβευσης των μαθητών που θα διακριθούν στον «ΑΡΧΙΜΗΔΗ».
Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ηλείας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας συγχαίρει τους παραπάνω μαθητές και τους εύχεται καλή επιτυχία και στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος