FOLLOW US: facebook twitter

Έξι αγρότες την Τετάρτη 12/5 στο «αγροτοδικείο» Αμαλιάδας: Κάλεσμα από την ΟΑΣΗ να βρεθούν αγρότες και εργαζόμενοι στο πλευρό τους

Ημερομηνία: 11-05-2021 | Συντάκτης:

Την Τετάρτη 12 Μαΐου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αμαλιάδας, εκδικάζεται «αγροτοδικείο» σε βάρος έξι αγροτών, αναμεσά τους και σε βάρος του πρόεδρου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας Θανάση Βομπίρη. Δικάζονται με την ανυπόστατη κατηγορία της «παρακώλυσης συγκοινωνιών», επειδή συμμετείχαν σε αγροτικέςκινητοποιήσεις τον Γενάρη και τον Φλεβάρη του 2017, στην εθνική οδό Πύργου – Πατρών στην θέση Λατίφι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ΗΛΕΙΑΣ (ΟΑΣΗ)καταγγέλλει τις δικαστικές διώξεις σε βάρος των αγωνιστών αγροτών και απαιτεί να σταματήσουν άμεσα.

‘Οπως επισημαίνει μεταξύ άλλων “Δεν είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιες πρακτικές. Η κινητοποίηση και η δίωξη έγινε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζεται, με την εκδίκαση της υπόθεσης επί κυβέρνησης ΝΔ. Ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση την πεπατημένη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τα αγροτοδικεία, που όμως κανένα αποτέλεσμα δεν έφεραν, ούτε και σήμερα θα έχουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν.

Το “έγκλημά” μας είναι ότι βγήκαμε στο δρόμο ενάντια στις πολιτικές της ΚΑΠ της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που μας ξεκληρίζουν, για τις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων, το τεράστιο κόστος παραγωγής, τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑκλπ, προβλήματα που είχαμε όταν ασκήθηκε η δίωξη, αλλά και τα οποία συνεχίζουμε να έχουμε και τα οποία έχουν οξυνθεί τον τελευταίο χρόνο και από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Ζούμε στο πετσί μας μια σκληρή οικονομική αφαίμαξη αποτέλεσμα των σκληρών αντιαγροτικών πολιτικών που μειώνει κατακόρυφα το εισόδημά μας, την ικανότητά μας να συνεχίσουμε τις καλλιέργειές μας και να καλύψουμε τα βιοποριστικά μας έξοδα και των οικογενειών μας. Το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί κατακόρυφα από την αύξηση στις τιμές του πετρελαίου, στα γεωργικά εφόδια, στις ζωοτροφές…”

Η ΟΑΣΗ απευθύνει κάλεσμα στους συναδέλφους της αγρότες και σε όλους τους εργαζόμενους να σταθούν στο πλευρό των αγροτών και την Τετάρτη στις 9.30  το πρωί να βρίσκονται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αμαλιάδας.

“Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα οι δικαστικές διώξεις σε βάρος των αγωνιστών αγροτών, όλων όσων αντιστέκονται στην αντιλαϊκή λαίλαπα και βαρβαρότητα που ζούμε. Η συνδικαλιστική οργάνωση και δράση είναι δικαίωμα μας που το έχουμε κατακτήσει με αγώνες, κανείς δεν μας το χάρισε και ούτε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας το πάρει πίσω.”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος