FOLLOW US: facebook twitter

Εξετάσεις ξανά για τους υποψήφιους οδηγούς

Ημερομηνία: 24-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

maniatis-metaforwn

Η τροπολογία του υπουργείου Μεταφορών που έδωσε λύση στο πρόβλημα

Με εντατικούς ρυθμούς ξεκίνησαν από χθες το μεσημέρι και πάλι οι εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών στην Ηλεία. Η ταλαιπωρία των υποψηφίων αλλά και των εκπαιδευτών οδηγών, έληξε χάρη στην τροπολογία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων που ψηφίστηκε από τη Βουλή. Μια τροπολογία που ουσιαστικά παρατείνει για ένα χρόνο το καθεστώς που γίνονταν έως τα τέλη του 2015 οι εξετάσεις, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθηθεί διαφορετική διαδικασία. Αυτή η λύση που είχε προταθεί από τους εμπλεκόμενους φορείς και αναμενόταν, ελήφθη έστω και με καθυστέρηση βάζοντας τέλος σε ένα πρόβλημα που ταλαιπώρησε αρκετούς όχι μόνο στην Ηλεία αλλά σε όλη τη χώρα και οδήγησε τους ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης λίγο πριν βάλουν λουκέτο στις δουλειές τους.

Χθες ο διευθυντής της Διεύθυνσης Μεταφορών Ηλείας Αριστομένης Μανιάτης τόνισε πως η ταλαιπωρία των τελευταίων μηνών για τους εκπαιδευτές, τους υποψήφιους οδηγούς και τους εξεταστές έλαβε τέλος. «Έγινε αυτό που από την αρχή τονίσαμε ότι πρέπει να γίνει. Είχαμε τονίσει πως υπάρχει ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης στο θέμα, που θα έδινε λύση στο πρόβλημα. Από σήμερα (σ.σ. χθες) επανερχόμαστε στα καθήκοντά μας για τις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών με το καθεστώς που ίσχυε έως τις 31/12/2015. Αυτό σημαίνει ότι το μεσημέρι μετά το πέρας του κανονικού ωραρίου, οι εξετάσεις θα διενεργούνται κανονικά και στο νομό μας. Αυτό έχει δύο θετικά. Πρώτον εξυπηρετούνται οι υποψήφιοι οδηγοί και οι υπηρεσίες θα λειτουργούν κανονικά καθώς είχαμε μεγάλο πρόβλημα από το αντικείμενο της εργασίας μας. Όπως και το επίδομα των εργαζομένων για τις εξετάσεις αποκαθίσταται. Στις επόμενες ημέρες το σύνολο των υπαλλήλων θα συμμετέχει στις εξετάσεις και σε σύντομο χρονικό διάστημα, πιστεύω ενός μηνός ο αριθμός των υποψηφίων που έχουν συγκεντρωθεί θα εξυπηρετηθούν, ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση αυτή».

Ο κ. Μανιάτης τόνισε πως σε κάθε ημέρα εξέτασης θα καλυφθεί ο μέγιστος δυνατός αριθμός εξεταζομένων. Το καθεστώς των εξετάσεων θα αλλάξει τον Ιούνιο του 2017, όπου ένα μέρος τους χρονικά θα γίνεται εντός του ωραρίου και ένα μέρος τους υπερωριακά. Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μεταφορών Ηλείας σχολίασε πως αυτή η λύση – η οποία είναι η μόνη νομικά ορθή – θα μπορούσε να έχει δοθεί νωρίτερα από το υπουργείο. Όσο για τις αποφάσεις των Περιφερειαρχών, αυτές προκάλεσαν την αποχή του προσωπικού από τις εξετάσεις, καθώς δεν έδιναν ουσιαστική λύση.

Έντυπα αδειών κυκλοφορίας μετά από δύο χρόνια στη Διεύθυνση Μεταφορών Ηλείας

Έχουν περάσει περισσότερα από δύο χρόνια, από τη στιγμή που παρουσιάστηκε έλλειψη στα έντυπα αδειών κυκλοφορίας αυτοκινήτων στην Διεύθυνση Μεταφορών Ηλείας αλλά και στις υπόλοιπες αντίστοιχες υπηρεσίες της χώρας. Αιτία ήταν το ότι τα έντυπα εξαντλήθηκαν και για την εκτύπωση και προμήθεια νέων έπρεπε να διενεργηθεί ειδικός διαγωνισμός. Έτσι χάθηκε πολύτιμος χρόνος, και οι υπηρεσίες αναγκάστηκαν να εκτυπώνουν άδειες σε απλό χαρτί Α4!!! Στις αρχές της εβδομάδας όμως έγινε και πάλι η προμήθεια των Διευθύνσεων Μεταφορών της χώρας τα νέα έντυπα που θα καλύψουν τις ανάγκες που είναι πλέον περιορισμένες και λόγω της κρίσης…

Όπως τόνισε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Μεταφορών Ηλείας Αριστομένης Μανιάτης «περιμέναμε δύο και πλέον χρόνια για τα έντυπα. Από την αρχή της εβδομάδας έχουμε έντυπα και όποια άδεια πρέπει να εκδοθεί θα τυπώνεται σε κανονικό έντυπο και όχι σε χαρτί Α4 όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια.

Έπρεπε να γίνει μεγάλος διαγωνισμός για την προμήθεια των εντύπων και υπήρξε καθυστέρηση».

Προτεραιότητα έχει δοθεί στις άδειες κυκλοφορίας αυτής της περιόδου, ενώ για αυτές που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. «Αυτή την ώρα εκτυπώνουμε τις άδειες των νέων οχημάτων ή μεταβιβάσεων. Μετά από λίγο καιρό θα ορίσουμε ένα πρόγραμμα αντικατάστασης των αδειών κυκλοφορίας που έχουν εκτυπωθεί σε Α4» είπε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Μεταφορών.

Ο κ. Μανιάτης σχολίασε ότι μπορεί τα τελευταία χρόνια να μην έχουμε μεγάλο αριθμό έκδοσης αδειών κυκλοφορίας για καινούργια αυτοκίνητα, είναι όμως μεγάλος ο αριθμός των μεταβιβάσεων και εκεί χρειάστηκαν περισσότερο τα έντυπα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος