FOLLOW US: facebook twitter

Εξετάσεις έγχρωμων ζωνών Παγκρατίου αθλήματος στο Κούμανι

Ημερομηνία: 22-03-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Εξετάσεις τάξεων (έγχρωμων ζωνών) Παγκρατίου Αθλήματος πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στον χώρο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κούμανη.

Στην ΣΤ’ τάξη (κίτρινη ζώνη) και Ε’ τάξη (πορτοκαλί ζώνη) προήχθησαν οι αθλητές του συλλόγου.
Τις εξετάσεις πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτές Διονύσης Παπαδόπουλος, επικεφαλής εκπαιδευτής Ε’ (5ο νταν), 3 φορές πρωταθλητής Παγκρατίου αθλήματος πλήρη αγώνα, πρώην επαγγελματίας αθλητής ΜΜΑ και Πασχάλης Κούλικας Εκπαιδευτής Α ‘ (1o νταν), 2ος πρωταθλητής ΜΜΑ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πάλης, 2ος κυπελλούχος Παγκρατίου αθλήματος, ημιεπαγγελματίας αθλητής ΜΜΑ.
Όπως ανέφερε ο Διονύσης Παπαδόπουλος «η προσπάθεια έχει ξεκινήσει σχεδόν 3 χρόνια στην περιοχή μέσο του Δ.Σ. του Συλλόγου. Είναι ένα δώρο και μια επένδυση για το μέλλον η ενασχόληση των παιδιών με το Παγκράτιο Άθλημα. Μακάρι να καταφέρουμε κάποια στιγμή να παρουσιάσουμε το άθλημα μέσα στον χώρο που γεννήθηκε, στην Αρχαία Ολυμπία».


Το Παγκράτιο

Οι πηγές των ιστορικών χρόνων που αναφέρονται στο παγκράτιο καλύπτουν το διάστημα από τον 8ο π.χ αιώνα ως το 12ο αιώνα μ.χ. Ο όρος «παγκράτιον» ή «πανκράτιον» ως άθλημα και μόνο, και τα παράγωγά του με τις σχετικές έννοιες συναντώνται σε δεκάδες επιγραφές και χωρία συγγραφέων, με πολλαπλές αναφορές. Οι αναφορές αυτές παρέχουν στοιχεία για τη διεξαγωγή των αγώνων του αθλήματος, φημισμένους παγκρατιαστές, τα έπαθλά τους σε μεγάλους ή μικρούς αγώνες κ.λπ., ενώ σύμφωνα με τις μαρτυρίες φαίνεται ότι το παγκράτιο συμπεριλήφθηκε στους Ολυμπιακούς αγώνες το 648 π.X..

Πιο συγκεκριμένα, το Παγκράτιον ήταν αγώνισμα των αρχαίων Ελλήνων, ένας συνδυασμός πάλης, λακτισμάτων και πυγμαχίας χωρίς ιμάντες. Στην εποχή μας, το άθλημα του παγκρατίου εμφανίζεται ξανά, ανανεωμένο μετά από έρευνες και μελέτες και με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ελληνική Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος, επίσημα αναγνωρισμένη από το 1996, έχει αναλάβει τη διάδοση του ιστορικού αυτού μαχητικού αθλήματος στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος και η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα, ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Π.Α. αποτελείται από Έλληνες, και ότι η επίσημη γλώσσα του αθλήματος είναι η αρχαία ελληνική. Προκειμένου να ασχοληθεί κάποιος με το παγκράτιο, χρειάζεται να έχει καλή σωματική υγεία, ανεξαρτήτως ηλικίας. Εν κατακλείδι, ο ασκούμενος στο παγκράτιο μαθαίνει στη βασική εκπαίδευση τις τεχνικές της αυτοάμυνας (τεχνικές με γροθιές και λακτίσματα, ρίψεις και ακινητοποιήσεις) ενώ παράλληλα, διδάσκεται την παιδεία, τον πολιτισμό και τις ηθικές αρχές της αρχαίας Ελλάδας.

Το Παγκράτιο άθλημα στην προσχολική ηλικία, απαιτεί μεγάλη αυτοσυγκέντρωση, έχει μεγάλη απήχηση στην Ελλάδα. Ήδη τα σωματεία του ξεπέρασαν αυτά της πάλης και της πυγμαχίας. Οι ασχολούμενοι με το άθλημα, με οποιαδήποτε μορφή του, είναι περισσότεροι από 6.000 και σχεδόν το 40% γυναίκες.

*Τηλέφωνο επικοινωνίας 6975645340. Σελίδα fb , Instagram mma ilida academy. Ιστότοπος mmailida.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος