FOLLOW US: facebook twitter

Έχασε μερίδιο στην κρουαζιέρα το Κατάκολο – Εφιαλτικό το 2020 για το επίνειο του Πύργου με μόλις 10 αφίξεις

Ημερομηνία: 11-02-2021 | Συντάκτης:
-Τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΙΜΕ επιβεβαίωσαν το ρεπορτάζ της Πρωινής

Την κατάρρευση της κρουαζιέρας στο Κατάκολο την περασμένη χρονιά επιβεβαίωσε η δημοσίευση των επίσημων στοιχείων από την Ένωση Λιμένων Ελλάδος, επαληθεύοντας πλήρως το ρεπορτάζ που δημοσίευσε την περασμένη Δευτέρα η Πρωινή.Σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα, το Κατάκολο υποχώρησε στην 7η θέση των αφίξεων στα κρουαζιερόπλοια (10 έναντι 199 το 2019) και παρέμεινε στην 5η θέση όσον αφορά τους επιβάτες, με 7.589 πέρυσι έναντι 413.716 το 2019. Βέβαια, η κατάταξη δεν έχει και μεγάλη σημασία, αφού το πρώτο στη λίστα λιμάνι του Πειραιά κατέγραψε μόλις 76 αφίξεις, ενώ η άλλοτε δημοφιλής Σαντορίνη είχε μόλις τρεις και η Μύκονος μόλις 17!

Στην Ελλάδα αφίχθησαν συνολικά μόλις 202 κρουαζιερόπλοια το 2019, καταγράφοντας πτώση που φτάνει στο 94%, χωρίς να είναι σίγουρη η ανάκαμψη για το 2021, αφού όλα εξαρτώνται από την εξέλιξη της πανδημίας και τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Όπως δήλωσε στην Πρωινή ο πρόεδρρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ), Γιώργος Καστελλάνος, η κρουαζιέρα δέχθηκε ισχύρο πλήγμα παγκοσμίως την περασμένη χρονιά, και εξέφρασε την ελπίδα να αλλάξει η κατάσταση μέσα στο 2021.

«Τα μέτρα που ελήφθησαν σε παγκόσμιο επίπεδο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του covid-19, είχαν και δυστυχώς συνεχίζουν να έχουν κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα μέτρα αυτά έπληξαν και τη βιομηχανία της κρουαζιέρας σε παγκόσμιο επίπεδο, ένα τομέα στον οποίο η Χώρα μας επεδείκνυε σημαντικές επιδόσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια και είχε ένα ελπιδοφόρο μέλλον. Με την ελπίδα και την ευχή το 2021 να αρχίσει η σταδιακή αποκλιμάκωση και ανάκαμψη σε όλους τους τομείς δραστηριότητας, ευχόμαστε σε όλους τους εμπλεκόμενους στον σημαντικό αυτό τομέα της οικονομίας μας υγεία και αισιοδοξία για το μέλλον», επισήμανε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος