FOLLOW US: facebook twitter

Εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Ήλιδας εγκληματική οργάνωση που δρούσε σε διάφορες περιοχές της χώρας

Ημερομηνία: 30-09-2019 | Συντάκτης:
Είχαν κλέψει καλώδια χαλκού από φωτοβολταϊκά πάρκα άνω των 240χιλ. ευρώ – Προκάλεσαν ζημιές 300.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές σε μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης είναι αποτέλεσμα ενδελεχών ερευνών του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, κατά τις οποίες οι αστυνομικοί αξιοποίησαν πλήρως όλα τα στοιχεία που συνέλλεξαν, τόσο με φυσικές όσο και με ειδικές ανακριτικές μεθόδους.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, το Σάββατο το βράδυ, στον Ελαιώνα Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας με την συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, πέντε αλλοδαποί άνδρες, ηλικίας 35,33,32,31 και 25 ετών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – που περιλαμβάνει, τα κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών.

Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε, τα μέλη της  εγκληματικής οργάνωσης τους τελευταίους έξι μήνες είχαν διαπράξει συνολικά, οκτώ κλοπές και μια απόπειρα κλοπής σε φωτοβολταϊκά πάρκα, σε περιοχές των Νομών Ηλείας, Αχαΐας, Μεσσηνίας, Κορινθίας, Καρδίτσας και Πιερίας. Οι δράστες είχαν αφαιρέσει καλώδια χαλκού, διαφόρων διατομών, συνολικού μήκους άνω των 15 χιλιομέτρων, η αξία των οποίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 240.000 ευρώ, ενώ οι φθορές που προκάλεσαν στα φωτοβολταϊκά πάρκα ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.

Η σύλληψη των δραστών πραγματοποιήθηκε στον Ελαιώνα Ηλείας, κοντά σε φωτοβολταϊκο πάρκο της περιοχής, ενώ οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή τους και κατάσχεσαν γάντια και εργαλεία όπως κόφτες, πένσες, κατσαβίδια, επαναφορτιζόμενο συρματόσχοινο με γάντζους στις άκρες και άλλα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την αφαίρεση και την έλξη των καλωδίων χαλκού. Επιπλέον, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν τα δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για να μεταβαίνουν στους τόπους των κλοπών, καθώς και πέντε συσκευές κινητών τηλεφώνων με κάρτες sim, που βρήκαν στην κατοχή τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες υποθέσεις κλοπών. Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος