FOLLOW US: facebook twitter

Εξαρθρώθηκε η σπείρα των ληστών του Αγ. Ηλία

Ημερομηνία: 15-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

listeia-ag.ilia

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση – Πέντε οι Αλβανοί δράστες

Σε μια ακόμα επιτυχία έφτασαν οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, εξιχνιάζοντας μέσα σε ένα μήνα μια ληστεία που έγινε σε βάρος μιας 77χρονης στον Άγιο Ηλία Πύργου. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο από τους πέντε δράστες, τον ένα στην Ηλεία και τον δεύτερο στη Θεσσαλονίκη, καθώς είχαν εκδοθεί σε βάρος τους εντάλματα από την Ανακρίτρια Πύργου για την υπόθεση. Σε βάρος της σπείρας έχει σχηματιστεί δικογραφία για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία. Οι τέσσερις δράστες είναι ηλικίας 27, 27, 26 και 22 ετών. Για τη σύλληψη του δεύτερου εκ των δραστών υπήρξε συνεργασία των αρχών της Ηλείας με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου Θεσσαλονίκης, περιοχής όπου διέμενε ο συλληφθέντας. Οι υπόλοιποι δράστες αναζητούνται.

Στις 3.30 τα ξημερώματα της 21ης Μαΐου οι ληστές είχαν εισβάλει στο σπίτι της 77χρονης σε κεντρικό σημείο του Αγίου Ηλία αφού πρώτα έσπασαν τον αφαλό της κλειδαριάς. Βρέθηκαν απέναντι από την ηλικιωμένη που τους αντιλήφθηκε άμεσα, φορώντας κουκούλες και για να την πείσουν να τους παραδώσει χρήματα και αντικείμενα αξίας, την χτύπησαν και την απείλησαν με πιστόλι. Οι δράστες τελικά έφυγαν παίρνοντας το ποσό των 1000 ευρώ και ένα κυνηγετικό όπλο.

Οι αστυνομικοί στο πλαίσιο της έρευνας έφτασαν στα ίχνη των δραστών από την ύποπτη κίνηση του αυτοκινήτου ενός εξ αυτών στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου. Οι δύο από τους δράστες λίγες ημέρες προ της ληστείας είχαν μεταβεί αναζητώντας δουλειά στον Αγ. Ηλία. Ο ένας μάλιστα είχε απασχολήσει τις Αρχές και παρόμοιες υποθέσεις και πρόσφατα είχε αποφυλακιστεί. Δύο ημέρες πριν τη ληστεία έφτασαν από τη Θεσσαλονίκη ακόμα δύο υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι μαζί με τους δύο άλλους που βρίσκονταν στον Πύργο και έναν ακόμα που έφτασε από την Αθήνα, έκαναν την επίθεση στην ηλικιωμένη σύμφωνα με την Αστυνομία. Για την εξιχνίαση της υπόθεσης ενεργήθηκε άμεσα συστηματική έρευνα από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, οι οποίοι αξιοποιώντας στοιχεία και δεδομένα που προέκυψαν από ειδικές ανακριτικές μεθόδους μέσω της τεχνολογίας, αλλά ακόμα και αξιοποίηση των social media, ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία των δραστών. Στο πλαίσιο των ερευνών, στην οικία του 27χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν ένα πιστόλι τύπου replica, το όποιο ο δράστης είχε επιμελώς κρυμμένο μέσα σε ηλεκτρική σόμπα. Ο 27χρονος συλληφθέντας οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας και μετά την απολογία του ενώπιον το Ανακριτή Ηλείας κρίθηκε προφυλακιστέος. Ο 26χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και κρατείται προκειμένου απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή Ηλείας. Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων αλλοδαπών που αναζητούνται και τη συμμετοχή των δραστών και σε αλλά συναφή αδικήματα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος