FOLLOW US: facebook twitter

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Εξαντλείται κάθε προσπάθεια για να «σωθούν» τα πυροδάνεια…

Ημερομηνία: 21-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική
Με τον υφ. Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκη συναντήθηκε ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, Ανδρ. Νικολακόπουλος και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας

Το μεγάλο και σοβαρό θέμα των πυρόπληκτων δανείων με σκοπό να βρεθεί λύση που θα ικανοποιεί την αγορά και τους επιχειρηματίες, οι οποίοι αισθάνονται δικαίως «εγκλωβισμένοι», συζήτησαν χθες σε συνάντησή τους ο αρμόδιος Υφυπουργός Οικονομίας Θεόδωρος Σκυλακάκης με τον βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Νικολακόπουλο, παρουσία και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστα Νικολούτσου.

Τονίσθηκαν για μία φορά ακόμα τα προβλήματα και οι τεράστιες δυσκολίες πολλών δανειοληπτών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ενώ όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο κ. Νικολακόπουλος, είναι αναγκαίο βιώσιμες επιχειρήσεις που κάνουν πολύ μεγάλο αγώνα και συμβάλλουν στην τοπική μας κοινωνία, να στηριχθούν από την πολιτεία για να μη χαθούν περιουσίες και να δοθεί τέλος στη μακροχρόνια αγωνία τους.

Εκείνο, ωστόσο, που ανέφερε ο κυβερνητικός παράγοντας τόσο στον βουλευτή όσο και στον Πρόεδρο του ΕΒΕ, είναι η εξάντληση κάθε προσπάθειας αρχικώς με τις Τράπεζες, για να μειωθούν οι υπέρογκες χρεώσεις, να προχωρήσουν σε διακανονισμούς που να έχουν σχέση με την πραγματικότητα αποπληρωμής των δανείων, και να δείξουν διαφορετικό πρόσωπο συνεννόησης ώστε να επιτευχθούν οι ανάλογες συμφωνίες.

Η κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες, εξετάζει εναλλακτικές προτάσεις πριν τα δάνεια ενταχθούν σε πολύπλοκες διαδικασίες και «περιπέτειες, καθώς εξετάζεται η δυνατότητα νομοθετικής παρέμβασης, όπως και το ενδεχόμενο συγκεκριμένων ρυθμίσεων που θα εξυπηρετούν τους δανειολήπτες.

«Συγκεκριμένοι δανειολήπτες βρέθηκαν σε μια τέτοια δύσκολη θέση όχι επειδή αδιαφόρησαν ή αγνόησαν την υποχρέωση αποπληρωμής των δανείων, αλλά γιατί με δεδομένη την κρίση που εμφανίσθηκε αμέσως μετά τη λήψη των δανειοδοτήσεων και μέχρι σήμερα ήταν εκ των πραγμάτων αδύνατον να ανταποκριθούν. Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν σήμερα πρέπει με κάποιο τρόπο να βοηθηθούν και να διευκολυνθούν, ώστε να προχωρήσουν και στη σταδιακή εξόφληση των δανείων τους», ανέφερε ο κ. Νικολακόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος