FOLLOW US: facebook twitter

Γεωργιάδης «γενναίο» και «μη επιστρεπτέο» πρόγραμμα για τον τουρισμό

Ημερομηνία: 18-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία
estiasi-magazi-ergazomenoi-tourismos3

«Ένα ‘γενναίο’ και μη επιστρεπτέο πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό ετοιμάζει η κυβέρνηση», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης σε συνέντευξη του.

Ο κ  Γεωργιάδης σημείωσε πως «στείλαμε το σχέδιο της υπουργικής απόφασης στις Βρυξέλλες. Μόλις λάβουμε το πρώτο πράσινο φως, θα προβούμε σε επίσημες ανακοινώσεις. Το πρόγραμμα είναι πολύ γενναίο για τις επιχειρήσεις του τουρισμού. Κονδύλι μεγαλύτερο από ότι στην εστίαση».

Ανέφερε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης εξετάζει την ενίσχυση των κλάδων της ένδυσης, της υπόδησης, των εποχικών καταστημάτων αλλά και των ταξί. «Στο υπουργείο Ανάπτυξης μας καίει να μη μείνει κλειστή ούτε μια επιχείρηση

Από Το 2020 μέχρι σήμερα, είμαστε 1η σε απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων. Αυτό έπαιξε ρόλο στην συγκράτηση της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας και είμαι περήφανος για αυτό. Όλα γίνονται για να επανεκκινήσουν οι επιχειρήσεις και να βρει ο κόσμος δουλειά. Είναι λεφτά που δίνουμε για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας», δήλωσε.

Όπως είπε, τις τελευταίες μέρες τρέχουν δύο νέα χρηματοδοτικά εργαλεία. Το πρώτο αφορά στα δάνεια για επενδυτικούς σκοπούς σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις έως 2 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία δίνονται από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και έχουν περίοδο χάριτος 2 έτη και πολύ μικρά επιτοκια. Το άλλο μέτρο αφορά στην χρηματοδότηση δανείων έως 50.000 ευρών των πολύ μικρών επιχειρήσεων «που έμειναν έξω από τα δύο υπόλοιπα προγράμματα».

Ο υπουργός επανέλαβε ότι η ενίσχυση σε τουρισμό, παιδότοπο και γυμναστήρια θα είναι μη επιστρεπτέα.

Πηγή: thepressproject.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος