FOLLOW US: facebook twitter

Εξαιρετικό το αποκριάτικο παραδοσιακό γλέντι του ΛΕΠ

Ημερομηνία: 21-02-2023 | Συντάκτης:

Με επιτυχία η εκδήλωση που διοργάνωσε το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου μαζί με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εντυπωσίασαν τα αποκριάτικα δρώμενα

Ένα υπέροχο αποκριάτικο γλέντι, μια βραδιά γεμάτη χορούς τραγούδια και όλα όσα μας θυμίζουν την αποκριά με πολύ πολύ κέφι, διοργάνωσε ανήμερα την Τσικνοπέμπτη το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο . ξενοδοχείο Olympic Village στην Αρχαία Ολυμπία.

Η εκδήλωση του ΛΕΠ αναδείκνυε τα τα στοιχεία της παράδοσης της Αποκριάς, τα αποκριάτικα ήθη και τα έθιμα που κρατούν ζωντανή την ελληνική παράδοση, με πρωταγωνιστές τις χορευτικές ομάδες ενηλίκων και την εφηβική ομάδα σε αποκριάτικους παραδοσιακούς χορούς. Μάλιστα η εφηβική χορευτική ομάδα εντυπωσίασε με το αποκριάτικο δρώμενο του γάμου και την υπέροχη νύφη, με τα τα “κουκιά”, το “πιπέρι”, τη “σκούπα” , τη “Κάλυμνο” , την “Τράτα”, το “Λουλουβίκο” και καταχειροκροτήθηκαν από όλους τους παρόντες, τα μέλη και τους φίλους του ΛΕΠ που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα.

Η βραδιά είχε όπως πάντα ζωντανή μουσική παραδοσιακή όπου ο Γιώργος Τζανέτος, ο Γιάννης Οικονόμου, ο Φώτης Τζανέτος και ο Λύσανδρος Παναγόπουλος στα κρουστά, βιολί, κλαρίνο και λαούτο συνόδευσαν τη Ρούλη Μαλλιοπούλου και τον Κώστα Τζανέτο στο τραγούδι.

Η πρόεδρος του ΛΕΠ κ. Κατερίνα Παρασκευοπούλου ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές, τις χορευτικές ομάδες του Λυκείου Ελληνίδων και το παραδοσιακό συγκρότημα όπως και τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νίκο Κοροβέση για την στήριξη της εκδήλωσης. Στο αποκριάτικο γλέντι παρευρέθηκαν ακόμα μεταξύ άλλων εκτός από τον κ. Κοροβέση, η βουλευτής Ηλείας Δ. Αυγερινοπούλου, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος που συνεχάρησαν το Λύκειο Ελληνίδων για τις άψογες πάντα εκδηλώσεις του που κρατούν ζωντανή την λαϊκή μας παράδοση. Το ΛΕΠ ευχαριστεί ακόμα τους δασκάλους του Κώστα Τζανέτο, Κώστα Ζώντο, Ανδρέα Μικελόπουλο, Νίκο Χρυσανθόπουλο και Γιάννα Ρέτση και τις υπέροχες κυρίες του ΛΕΠ που τραγούδησαν την «Άμοιρη..».

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ!

Φωτο: Γιάννης Σπυρούνης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος