FOLLOW US: facebook twitter

Όταν η σκιά γίνεται φως…: Εξαιρετική η έκθεση φιγούρας θεάτρου σκιών στο θεματικό πάρκο Ξυστρή καθώς και η παράσταση καραγκιόζη

Ημερομηνία: 19-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Μια ημέρα αφιερωμένη στο θέατρο σκιών και στον λαϊκό μας ήρωα, τον Καραγκιόζη, με τον οποίο μεγάλωσαν γενιές και γενιές, ήταν εκείνη του Σαββάτου, στον Πολυχώρο Ξυστρή όπου πραγματοποιήθηκε το πρωί έκθεση φιγούρας θεάτρου σκιών «Όταν η σκιά γίνεται φως», αφιερωμένη στον Πυργιώτη καραγκιοζοπαίχτη Βασίλη Σαργέντη και το βράδυ παράσταση καραγκιόζη του Άθου Δανέλλη.

Το αφιέρωμα διοργάνωσε ο  πολιτιστικός σύλλογος «Φίλων των Τεχνών», με την υποστήριξη της Δ.Ε.Π. Α.Ε. Ο.Τ.Α. και όλοι όσοι βρέθηκαν εκεί είχαν την ευκαρία να δουν στην Αίθουσα περιοδικών εκθέσεων και εκδηλώσεων στου Ξυστρή φιγούρες του Οθωμανού και του Έλληνα Καραγκιόζη από συλλογές Πυργιωτών δημιουργών και καραγκιοζοπαιχτών. Μέρος της συλλογής του Βασίλη Σαργέντη με φιγούρες καραγκιόζη, παραχώρησε η συζυγός του Χρύσα, όπως και οι Γιώργος Γκιντζίρης, και Ανδρέας και Ελισάβετ Κουμπαρούλη που συμμετείχαν στην έκθεση με δικές τους φιγούρες.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης διοργανώθηκαν και δράσεις γνωριμίας με τον Καραγκιόζη για τα παιδιά που πολύ το απόλαυσαν, ενώ η είσοδος στην έκθεση ήταν ελεύθερη.  Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο γνωστός καραγκιοζοπαίχτης Άθως Δανέλλης παρουσίασε την ηρωική κωμωδία, για μικρούς και μεγάλους, «Ο Καπετάν Γκρής», μια παράσταση που συγκέντρωσε πάρα πολλά παιδιά αλλά και μεγάλους.  Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πύργου Νίκος Χιώνης ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλλαν για την επιτυχία του αφιερώματος στον Καραγκιόζη, όσους προσέφεραν τις φιγούρες, τους χορηγούς και τον Πολιτιστικό Σύλλογος «Φίλοι των Τεχνών» και τόνισε ότι η συγκεκριμένη έκθεση είχε σαν σκοπό να αφηγηθεί την ιστορία του θεάτρου σκιών από την Κίνα μέχρι την Ελλάδα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος