FOLLOW US: facebook twitter

Εξαιρετική εκδήλωση από το Δίκτυο Μαιών Ν. Ηλείας στον Πολυχώρο Αμαλιάδας με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα

Ημερομηνία: 13-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

Οι Μαίες του Δικτύου Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας Μαιών Ν. Ηλείας, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Μαίας που γιορτάζεται στις 5 Μαΐου αλλά και την χθεσινή  εορτή της Μητέρας, διοργάνωσαν το Σάββατο στον κατάμεστο χώρο του Πολυχώρου Ήλδιας, μια πολύ ζεστή εκδήλωση με θέμα «Ο ρόλος της Μαίας στο ταξίδι της Μητρότητας» και βεβαίως να παρουσιάσουν το σημαντικό έργο τους. Την εκδήλωση παρακολούθησε πολύς κόσμος καθώς και πλήθος επισήμων, τοπικών φορέων και υποψηφίων.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην εκδήλωση, το Δίκτυο Μαιών της Ηλείας προσέφερε τις υπηρεσίες του σε 16.614 άτομα ενώ διενεργήθηκαν εντελώς δωρεάν Τεστ Πάπ σε 8.319 γυναίκες, ενώ έχει αναπτυχθεί μια πολύ σημαντική σχέση μεταξύ των μαιών και της γυναίκας. Βεβαίως αναδείχθηκε και ο πολυσύνθετος ρόλος της μάνας και της μητρότητας στον οποίο είναι καθοριστική η συμβολή των μαιών και για τον οποίο δίνουν μεγάλο αγώνα.

Η πολυσύνθετη εκδήλωση περιελάμβανε ακόμα πέρα από την κεντρική ομιλία και την παρουσίαση των δράσεων  του Δικτύου Μαιών Ν.Ηλείας, αναγνώριση προσφοράς των Δήμων του νομού στο έργο του Δικτύου, κλασικές και μοντέρνες χορογραφίες από τη Σχολή Μπαλέτου και Σύγχρονου Χορού Εβίτα Κεραμιδά

Συμμετοχή του Θεατρικού Εργαστηρίου της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Δήμου Ήλιδας με ένα πολύ τρυφερό βίντεο για την μητρότητα αποτέλεσμα πολύμηνης δημιουργικής δουλειάς, ζωγραφιές & ποιήματα. .

Στην εκδήλωση συμμετείχε ακόμα  η Παιδική χορωδία  της Γεωργίας Κουτσούμπα, καθηγήτριας Μουσικής, ενώ υπήρχε έκθεση καλλιτεχνικών δημιουργιών από παιδιά Δημοτικών σχολείων & νηπιαγωγείων. Μετά το τέλος της εκδήλωσης, προσφέρθηκαν λουλούδια στις μανούλες και η βραδιά έκλεισε με πλούσιο μπουφέ για όλους.

Δυστυχώς από την εκδήλωση δεν έλειψαν λόγω της προεκλογικής περιόδου και οι εντάσεις που δημιουργήθηκαν με αφορμή τις ευχαριστίες από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Γιάννη Χουζούρη προς τον κ. Ανδρέα Παπαδάκο για την δωρεά 200.000 ευρώ στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας προκειμένου να αγοραστεί ένας αξονικός τομογράφος. Το γεγονός προκάλεσε αντιδράσεις εκ μέρους της δημοτκής αρχής αλλά και της παράταξης Χριστοδουλόπουλου που τόνισαν ότι δεν έπρεπε να χρησιμοποιηθεί μια τέτοια εκδήλωση για την ανακοίνωση της δωρεάς Παπαδάκου και κάποιοι εξ αυτών σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησαν από την εκδήλωση και το θέμα έκλεισε εκεί και συνεχίστηκε κανονικά το πρόγραμμα της βραδιάς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος