FOLLOW US: facebook twitter

Εξαίρεση από το Lockdown ζητούν οι κυνηγοί

Ημερομηνία: 09-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Σύγχυση από τις δηλώσεις Χαρδαλιά, καθώς δεν έχει εκδοθεί απόφαση

Σε καθεστώς αβεβαιότητας βρίσκονται οι κυνηγοί της Ηλείας, καθώς ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο τι θα ισχύσει για την άσκηση της θήρας κατά τη διάρκεια του πανελλαδικού lockdown. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς,  δήλωσε ότι η μετακίνηση για κυνήγι ή ψάρεμα δεν εμπίπτει στις προβλεπόμενες μετακινήσεις και δεν επιτρέπεται πουθενά στην ελληνική επικράτεια, ωστόσο ακόμα δεν έχει εκδοθεί σχετική Υπουργική Απόφαση, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η θήρα εντάσσεται στη δικαιοδοσία του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Η Γ΄Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου (Γ΄ΚΟΠ) τόνισε σε ανακοίνωσή της ότι εδώ και μήνες, σειρά υπουργών και παραγόντων του δημοσίου βίου ενημερώθηκαν έγκαιρα και αναλυτικά από την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος για τους λόγους που οι κυνηγοί θα πρέπει να εξαιρεθούν από πιθανές απαγορεύσεις μετακινήσεων και ενδεχόμενα τοπικά lockdown.

«Την προηγούμενη εβδομάδα, η ραγδαία επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας της νόσου, οδήγησε την Πολιτεία στη λήψη νέων μέτρων και γενικευμένων απαγορεύσεων μετακίνησης, που συμπίπτουν με τις πρωινές ώρες κατά τις οποίες ο κόσμος των κυνηγών μετακινείται ή ταξιδεύει προς τους χώρους άσκησης του κυνηγιού. Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος έχει προγραμματίσει γι’ αυτήν την εβδομάδα έναν νέο κύκλο επαφών με τους αρμόδιους φορείς, ώστε και αυτή η “εμπλοκή” να διευθετηθεί με τρόπο που να εξυπηρετεί τους κυνηγούς, χωρίς βέβαια να διακυβεύεται η δημόσια υγεία. Η θέση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος θα είναι και πάλι σαφής έναντι όλων: οι κυνηγοί θα πρέπει να εξαιρεθούν από τους ωριαίους περιορισμούς μετακίνησης, τηρώντας φυσικά ένα πρωτόκολλο μέτρων ασφαλείας, κατά τη μετακίνησή τους προς τους τόπους άσκησης θήρας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο Σπύρος Αναστασόπουλος, μέλος του ΔΣ της Γ’ΚΟΠ και του ΚΣ Ανδρίτσαινας, επισήμανε ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία απαγόρευση για το κυνήγιμ αλλά ισχύει η απαγόρευση στη μετακίνηση.

«Δεν σε πειράζει το Δασαρχείο ούτε η θηροφυλακή αν κυνηγάς. Όμως η Αστυνομία  μπορεί να σε γράψει γιατί δεν μπορείς να μετακινηθείς. Αυτό ισχύει μέχρι αυτή την στιγμή. Για ό,τι νεότερο θα σας ενημερώσουμε», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος