FOLLOW US: facebook twitter

Εξαδάκτυλος: Όποιος δεν θέλει να νοσηλευτεί, μπορεί να υπογράψει και να αποχωρήσει από το νοσοκομείο

Ημερομηνία: 07-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία
«Κανείς δεν εισάγεται με το ζόρι στο νοσοκομείο»

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι όποιος νοσεί με κορωνοϊό και δεν επιθυμεί να νοσηλευτεί, μπορεί να υπογράψει και να αποχωρήσει από το νοσοκομείο με δική του ευθύνη, έστειλε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Την ίδια στιγμή, αναφερόμενος στις περιπτώσεις με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, σημείωσε πως «υπάρχει προσπάθεια από πολλούς να βρουν έναν άλλον τρόπο για να εμφανιστούν ότι νόσησαν ή εμβολιάστηκαν, επειδή δεν θέλουν να πράξουν αυτό που θα βοηθήσει και την υγεία τους. Είναι αληθές».

Στο πλαίσιο αυτό, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πρότεινε ένα μέτρο για όσους έχουν την υποχρέωση σε εμβολιασμό, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια στη διαδικασία. «Αυτό μπορεί να διασφαλιστεί με έναν σχετικά απλό τρόπο, δηλαδή ανεμβολίαστος που έχει υποχρέωση εμβολιασμού και διαγιγνώσκεται θετικός, να πρέπει να επιβεβαιωθεί η διάγνωση με PCR τεστ για να καταγραφεί ως ασθενής από μία δεύτερη δημόσια δομή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλος.

Αντιμέτωπος με την ανοησία του όποιος εξαπατήσει το σύστημα

Σύμφωνα με τον ίδιο, όποιος προσπαθήσει να εξαπατήσει το σύστημα, «αργά η γρήγορα θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ανοησία του, γιατί η πιθανότητα να συναντήσουμε τον ιό όλοι μας». «Αν θέλει να τον συναντήσει χωρίς άμυνα, θα υποστεί τις επιπτώσεις της βλακείας του, γιατί περί βλακείας πρόκειται από ένα σημείο και μετά» ανέφερε, εκφράζοντας τη λύπη του για την έκφρασή του, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «δεν περιγράφεται αλλιώς».

«Κανείς δεν εισάγεται με το ζόρι στο νοσοκομείο»

Σε ό,τι αφορά στις περιπτώσεις ασθενών με κορωνοϊό που αρνούνται να διασωληνωθούν, σχολίασε ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο που δημιουργεί δυσκολία μεγάλη στην καθημερινή λειτουργία των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. «Πρώτον, έχουμε παράλογες απαιτήσεις σαν αυτές που είδαμε στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, κι εδώ θα πω πως προς πάσα κατεύθυνση ότι όποιος δεν επιθυμεί να νοσηλευτεί, μπορεί να υπογράψει, να αναλάβει την ευθύνη της πράξης του και να αποχωρήσει» είπε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, σημειώνοντας πως κανείς δεν εισάγεται με το ζόρι στο νοσοκομείο.

«Όποιος επιθυμεί να μην ανανηφθεί, μπορεί πάλι να το υπογράψει και να γίνει σεβαστό αναλαμβάνοντας την ευθύνη. Δεν μπορεί όμως οι γιατροί που βρίσκονται μέσα στα νοσοκομεία να συνεργάζονται και να διαβουλεύονται με τον δικηγόρο του και τον αστρολόγο του. Επίσης, δεν επιτρέπεται την επομένη, ο οποιοσδήποτε σε οποιαδήποτε νοητική κατάσταση και αν βρίσκεται, να απειλεί και να βρίζει συναδέλφους, οι οποίοι δίνουν την ψυχή τους για ανθρώπους που χρειάζονται τη βοήθειά του» ανέφερε, μεταξύ άλλων, τονίζοντας πως «η Πολιτεία οπωσδήποτε πρέπει να προστατέψει τους γιατρούς που εργάζονται και αντιμετωπίζουν περιστατικά Covid από κακόβουλες ενέργειες, οι οποίες δυστυχώς υπάρχουν».

Πηγή: lifo.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος