FOLLOW US: facebook twitter

Εξ αποστάσεως η διδασκαλία στο τμήμα Μουσειολογίας με απόφαση της Προσωρινής Συνέλευσης

Ημερομηνία: 29-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Εκπαίδευση, Νέα

Την εξ αποστάσεως διδασκαλία για το χειμερινό εξάμηνο της ακαδημαϊκής χρονιάς 2020-21 αποφάσισε η Προσωρινή Συνέλευση του τμήματος Μουσειολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο εδρεύει στον Πύργο. Όπως ανέφερε η πρόεδρος του τμήματος, Αναστασία Ζαφειροπούλου- Μακρυγένη, δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την ασφαλή διά ζώσης παροχή της εκπαιδευτικής διαδικασίας από το τμήμα.

«Σεβόμενοι το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης ζωής, το τμήμα θα συνεχίσει την εκπαιδευτική του διαδικασία μέσω της τηλεκπαίδευσης, διασφαλίζοντας στους φοιτητές του την ολοκλήρωση των σπουδών τους με τον όσο το δυνατόν καλύτερο  τρόπο, χρησιμοποιώντας και αξιοποιώντας τα τεχνολογικά μέσα του e class  και του Skypeforbusiness», τόνισε  και πρόσθεσε ότι με τον ίδιο τρόπο υλοποιήθηκε μέρος  της διδασκαλίας στο εαρινό εξάμηνο 2019-20, μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς και οι δύο εξεταστικές περίοδοι του Ιουνίου και του Σεπτεμβρίου.

«Με βάση την απόφαση της Συγκλήτου και με όσα συμβαίνουν στη χώρα με τον κορονοϊό, η εξεταστική του Σεπτεμβρίου  υλοποιήθηκε εξ αποστάσεως μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που έχει το Πανεπιστήμιο. Η διαδικασία στους σπουδαστές είναι γνωστή από τον Ιούνιο, ό,τι προβλήματα παρουσιάζονται, επιλύονται επιτόπου και μέχρι τώρα εξελίσσεται ομαλά η εξεταστική», τόνισε.

Σήμερα ολοκληρώνονται και οι εγγραφές των πρωτοετών στο τμήμα, οι οποίοι υπολογίζεται ότι θα είναι περίπου 260, οι οποίοι θα προστεθούν στους περίπου 150 με 200 ενεργούς από την περασμένη χρονιά. Παράλληλα, το τμήμα βρίσκεται εν αναμονή των αποφάσεων του Πανεπιστημίου για την κατανομή των θέσεων μόνιμων καθηγητών. Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη συνάντηση των βουλευτών Ηλείας με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου, τονίστηκε η ανάγκη να κατανεμηθούν τουλάχιστον δύο θέσεις στο τμήμα, προκειμένου να μπει σε τροχιά βιωσιμότητας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος