FOLLOW US: facebook twitter

Εξ αποστάσεως διδασκαλία στη Μουσειολογία Πύργου με πρωτοβουλία του Παν/μίου Πατρών για να μη χαθεί το εξάμηνο

Ημερομηνία: 18-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Το σχέδιο εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θέτει σε εφαρμογή το Πανεπιστήμιο Πατρών, για να μη χαθεί το ακαδημαϊκό εξάμηνο για τους σπουδαστές, αξιοποιώντας την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-class που ήδη υπάρχει και χρησιμοποιείται για άλλες δραστηριότητες. Οι πρόεδροι των τμημάτων, έπειτα από διαβούλευση με το διδακτικό προσωπικό, θα καταρτίσουν τον κατάλογο μαθημάτων που θα ενσωματωθούν καθώς όσα μαθήματα δεν είναι εφικτό να διδαχθούν με το προτεινόμενο σύστημα.  Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες θα ενημερωθούν προκειμένου να εγγραφούν στα e-class των μαθημάτων που επιθυμούν να παρακολουθήσουν, μέσω του studentnews@upatras.gr.

Ήδη το Πανεπστήμιο έχει δημιουργήσει ειδικό χώρο στο e-class του Ιδρύματος με τίτλο «Εκπαιδευτική Λειτουργία την εποχή του Covid-19». Στον συγκεκριμένο χώρο έχουν ήδη αναρτηθεί, και διαρκώς θα εμπλουτίζονται, οδηγίες για τη λειτουργία και την αξιοποίηση του Skype for Business, καθώς επίσης και του e-class. Και σύτομα θα δημοσιευτεί κατάλογος ηλεκτρονικών πηγών Η πρόεδρος του τμήματος Μουσειολογίας του Πύργου, Αναστασία Ζαφειροπούλου, τόνισε στην «Πρωινή» ότι ήδη ξεκίνησε η πιλοτική λειτουργία και εντός των ημερών αναμένει διευκρινίσεις και λεπτομέρειες σχετικά με τη λειτουργία της πλατφόρμας.

«Στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε το ταχύτερο δυνατόν την εξ αποστάσεως διδασκαλία, προκειμένου να μη χαθεί το εξάμηνο για του φοιτητές μας και να επιτύχουμε την ελάχιστη δυνατή απόκλιση από τα αναμενόμενα μαθησιακά αποτελέσματα», δήλωσε στην Πρωινή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος