FOLLOW US: facebook twitter

Ευρωβαρόμετρο: Βαρύ το κλίμα

Ημερομηνία: 28-02-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική, Σχόλια

Ανησυχία στα ελληνικά νοικοκυριά για την πορεία της εθνικής οικονομίας και κατ’ επέκταση της ευρωπαϊκής, φανερώνει το Ευρωβαρόμετρο της χειμερινής περιόδου.

Η ακρίβεια σε συνδυασμό με τα ανεπαρκή μέτρα της κυβέρνησης για να μπει ένα φρένο στις ανατιμήσεις προβληματίζουν εύλογα τους πολίτες που έλαβαν μέρος στην έρευνα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι Έλληνες πολίτες είναι στην κορυφή της λίστας απαντώντας ότι η οικονομία της χώρας, στην παρούσα φάση, είναι «κακή» ( 88%).

 Τα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου «κουμπώνουν» με την ετήσια έρευνα του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων της ΓΣΕΒΕΕ. Σύμφωνα με αυτή, πάνω από τα μισά νοικοκυριά (το 52,4%) δηλώνουν ότι το μηνιαίο εισόδημά τους επαρκεί για 18 ημέρες, πράγμα που συνδέεται με τις αυξήσεις των τιμών τόσο της ηλεκτρικής ενέργειας όσο και των ειδών διατροφής. Για 6 στα 10 νοικοκυριά οι αυξήσεις σε αυτά τα αγαθά έχουν τη μεγαλύτερη αρνητική επίδραση στο εισόδημά τους.

Στην ετήσια έρευνα οι πολίτες απαντούν ότι τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για να περιορίσει τις δυσμενείς επιπτώσεις των ανατιμήσεων στα εισοδήματα δεν επαρκούν καθώς πάνω από ένα στα δύο νοικοκυριά (51,9%) εκτιμούν ότι η κατάστασή τους θα επιδεινωθεί το 2023, κάτι που είχε να παρατηρηθεί από την αντίστοιχη έρευνα του 2018.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος