FOLLOW US: facebook twitter

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Τέταρτη η Ελλάδα στον πίνακα των μεταλλίων

Ημερομηνία: 23-08-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου έριξε αυλαία την Κυριακή με την χώρα μας να βρίσκεται ψηλά στον πίνακα των μεταλλίων κόντρα σε υπερδυνάμεις του χώρου.

Τα τέσσερα χρυσά κι ένα ασημένιο μετάλλιο της αποστολής μας, έφεραν την χώρα μας στην τέταρτη θέση του πίνακα των μεταλλίων σε μια διοργάνωση όπου το επίπεδο των αγώνων ήταν πολύ υψηλό, παρά το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι νωρίτερα στη χρονιά είχαν συμμετάσχει και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Μάλιστα πρόκειται για την υψηλότερη θέση που έχει βρεθεί ομάδα μας στον πίνακα μεταλλίων, αφού η καλύτερη ήταν η πέμπτη το 2002 και πάλι στο Μόναχο, ενώ ήταν έκτη πριν από τέσσερα χρόνια στη διοργάνωση του Βερολίνου, εκεί όπου είχε κατακτήσει έξι μετάλλια.


Η ελληνική ομάδα, πέρα και πάνω από όλα, ήταν «ομάδα» αυτό το δεκαήμερο, γεγονός που γεννά μεγάλη αισιοδοξία για τη συνέχεια. Όχι μόνο γιατί αυτοί που διακρίθηκαν στο Μόναχο προετοιμάζονται ήδη για τους Ολυμπιακούς του 2024, αλλά διότι έδειξαν το δρόμο στους νεότερους και τους έδωσαν να καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν προκειμένου να κυνηγήσουν τους στόχους τους.

Οι δέκα πρώτες χώρες
Γερμανία 7-7-2
Μ. Βρετανία 6-6-8
Ισπανία 4-3-3
Ελλάδα 4-1-0
Ολλανδία 4-0-2
Πολωνία 3-6-5
Ιταλία 3-2-6
Νορβηγία 3-1-2
Ουκρανία 2-1-2
Φινλανδία 2-1-1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος