FOLLOW US: facebook twitter

ΕΒΕ Ηλείας στην Γ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητήριων Ελλάδος: Αρνητικές οι οικονομικές συνέπειες από τα μέτρα covid σε εστίαση και λιανεμπόριο

Ημερομηνία: 15-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Την Δευτέρα 14-12-2020 έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης η Γ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Από πλευράς Επιμελητηρίου Ηλείας, έλαβαν μέρος ο Προέδρος κ. Νικολούτσος Κωνσταντίνος και ο Ά Αντιπρόεδρος κ. Λεβέντης Κωνσταντίνος.

Τις εργασίες παρακολούθησε μέχρι τέλους και παρενέβη πολλές φορές ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης.Επίσηςσυμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ.Σταμπουλίδης.

Ο πρόεδρος κ. Μίχαλος στην τοποθέτηση του, έθεσε ανάμεσα στα άλλα και το μέιζον θέμα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Ηλείαςλόγω της αδυναμίαςπρόσβασης στα προγράμματαστήριξης όπως το ΤΕΠΙΧ ΙΙ μέσωτραπεζών, καθότιαπαιτείταιτραπεζικήενημερότητα που δεν διαθέτουν.

Επίσηςέθεσε το θέμα του ψηφιακού μετασχηματισμού μέσω δράσεων ευρείας χρηματοδότησης eshop, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για συνύπαρξη φυσικού καταστήματος και eshops.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας κ.Νικολούτσος στάθηκε ειδικότερα στην αρνητικές οικονομικές συνέπειες  που έχουν τα μέτρα για covιd-19 στο λιανεμπόριο και στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος(εστιατόρια ,καφέ κ.λ.π.).

Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη για ακόμη πιο γενναία μέτρα οικονομικής βοήθειας από την πολιτεία, καθώς και άρση των όποιων περιορισμών στα επιχορηγούμενα  προγράμματα  χρηματοδότησης των επιχειρήσεων. Μάλιστα αναφερόμενος  στο  νέο σύστημα της λειτουργίας  της αγοράς «clickaway» εξέφρασε την ισχυρή του αμφιβολία για το πόσο μπορεί να αποδώσει και να συμβάλει στην άρση των πιεστικών  οικονομικών αναγκών των επιχειρήσεων.

Ο κ. Νικολούτσος ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΚΕΕΕ κ. Μίχαλο για την ισχυρήστήριξη που παρέχει στο ΕπιμελητήριοΗλείας στον αγώνα για την αντιμετώπιση του μεγάλουθέματος των πυρόπληκτωνδανείων στον τόπο μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος