FOLLOW US: facebook twitter

Εβδομάδα κουλτούρας και πολιτισμού στην Ουγγαρία για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου στο πλαίσιο του Erasmus+

Ημερομηνία: 28-12-2021 | Συντάκτης:

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου στο πλαίσιο του Erasmus+


Το σχολείο, Harmat Altalanos Iskola, της Βουδαπέστης στην Ουγγαρία είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν οι μαθητές (Μιχάλης Κωστόπουλος, Έφη Ξένου, Σοφία Τερζοπούλου, Μελίνα Αθανασοπούλου, Κωνσταντίνα Αργυροπούλου και Ανθή Σπηλιωτοπούλου) και οι εκπαιδευτικοί (Κωνσταντίνος Ζιώγας, Μάντω Αγγελοπούλου και Ασπασία Παπαδημητρίου) του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ “Small Steps, Big Changes” που υλοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά. Αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικών ταξίδεψε στην όμορφη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, ως δεύτερη διακρατική συνάντηση του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε εργαστήρια και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε σχέση με θέματα Αγωγής Υγείας με εστίαση της προσοχής των μαθητών στην αξία της υγιεινής διατροφής και της ανάγκης για καθημερινή σωματική άσκηση απαραίτητη για τη σωστή και ολοκληρωμένη ανάπτυξη του σώματος και του πνεύματος.

Η τελετή υποδοχής των διακρατικών αντιπροσωπειών έγινε στο πολιτιστικό κέντρο της περιοχής με τη συμμετοχή της Δ/ντριας της ουγγρικής σχολικής μονάδας, Maria Valkony, και Ούγγρων εκπαιδευτικών. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από μουσικά κομμάτια παιγμένα από μαθητές του ουγγρικού σχολείου, από τραγούδια και προβολή βίντεο με τις διατροφικές συνήθειες όλων των συμμετεχόντων ευρωπαϊκών χωρών, δίνοντας το στίγμα της ημέρας. Ακολούθησαν ξεναγήσεις σε σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος, όπως το Κοινοβούλιο των 691 δωματίων, η Βασιλική του Αγίου Στεφάνου, το Κάστρο της Βούδας…… Επίσης οι μαθητές είχαν την μοναδική ευκαιρία να επισκεφθούν το Κέντρο Τεχνολογίας (Digital Center “Education & Fun”) και να συμμετάσχουν σε εργαστήρια ρομποτικής και προηγμένων τεχνολογικών εφαρμογών. Επιπλέον δεν έλειψαν και οι δράσεις διαδραστικής αλληλεπίδρασης και ενεργητικής συμμετοχής των μαθητών που περιελάμβαναν προετοιμασία και παρασκευή υγιεινών γευμάτων, αναρρίχησης σε πιστοποιημένο αναρριχητικό κέντρο, στοχευμένες αθλητικές δραστηριότητες και παρασκευή γλυκισμάτων με γλυκαντικά και φυτικά συστατικά. Τέλος οι μαθητές επισκέφθηκαν το Μουσείο Τέχνης που περιελάμβανε πίνακες ζωγραφικής γνωστών καλλιτεχνών της αναγεννησιακής περιόδου καθώς και σημαντικά εκθέματα του Αρχαίου Αιγυπτιακού πολιτισμού.

Ήταν μια αξέχαστη εβδομάδα με γεύση κουλτούρας, πολιτισμού και εγκάρδιας φιλοξενίας από τους Ούγγρους εταίρους.

(Επιμ. Κική Κολοβέρου)


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος